Sörloth, Alman basınının hedefinde

Sezon başında Trabzonspor'dan Almanya Bundesliga ekibi Leipzig'e transfer olan Alexander Sörloth, henüz gol sevinci yaşayamazken performansı da Alman basınından büyük eleştiriler almasına neden oldu. Sörloth'un performansı aynı bonservis bedeliyle Dortmund'a transfer olan Erling Haaland'ın performansıyla kıyaslandı.

ABONE OL
GİRİŞ 23.11.2020 18:28 GÜNCELLEME 23.11.2020 18:28 AVRUPA LİGLERİ
Sörloth, Alman basınının hedefinde
Sörloth, Alman basınının hedefinde

Alexander Sörloth, sezon başında Crystal Palace ve Trabzonspor'un ortak haklarına karşılık 20 milyon Euro'luk bir bonservis tutarıyla Almanya Bundesliga ekiplerinden Leipzig'e transfer olmuştu. 

 

Alexander Sörloth; geçtiğimiz sezon Trabzonspor formasıyla çıktığı 49 resmi maçta 33 gol, 10 asistlik performansıyla dikkat çekerken bu durum, Leipzig adına da beklentileri yükseltmişti. 

Nitekim Leipzig, bir anlamda Chelsea'ye transfer olan Timo Werner'in boşluğunu Sörloth ile doldurdu. Fakat Leipzig macerası Sörloth için hiç de istenilen şekilde başlayamadı. Norveçli golcü, çıktığı 8 resmi maçta henüz gol sevinci yaşayamadı.

 

Leipzig'in Bundesliga'daki son maçında Frankfurt'a karşı ilk 11'de başlayan Sörloth, takımının 1-1'lik beraberlikle bitirdiği maç sonrası yine eleştiri oklarının hedefindeydi. Maç içinde uygun bir pozisyondan yararlanamayan Sörloth için özellikle Bild, çarpıcı ifadeler kullandı.

Sörloth, özellikle vatandaşı Haaland'ın Hertha Berlin karşısında şov yaptığı haftada daha büyük eleştirilerle karşı karşıya kaldı. 

Haaland, rekor kırdığı bir hafta sonunu geride bırakırken Sörloth'un henüz hiçbir katkı yapamadığı aktarıldı.

Dortmund, Haaland'ı 20 milyon Euro'ya Salzburg'tan transfer ederken Leipzig'in de 20 milyon Euro karşılığında Sörloth'u aldığına vurgu yapıldı.

Haaland, geldiği ilk günden bu yana Borussia Dortmund'a büyük katkılar sağlarken Sörloth'un bu görüntünün çok uzağında olduğu aktarıldı.

Frankfurt karşısında 11'de başlayan Sörloth'un 20 kere topa temas ettiği, 19 dribbling yaptığı ve kaleye 2 şut çektiği aktarılırken bir kafa vuruşunu şansını da değerlendirememesi ile devre arasında oyundan çıkarıldığı ifade edildi. 

Maç sonunda açıklamalarda bulunan Leipzig Teknik Direktörü Nagelsmann da, "Yussuf Poulsen'in forvete geçmesiyle kontratak şansları yakalamak istedik" dedi ve Poulsen'in golünün de 1 puanı getirdiği aktarıldı. 

YORUMLAR 20 TÜMÜ
  • misafir 3 yıl önce Şikayet Et
    ligimizin kalitesizliği...
    Cevapla
  • Mustafa 3 yıl önce Şikayet Et
    Bune ne derler biliyonuzmu LAZKAZIGI :)
    Cevapla
  • Gel be yiğidim 3 yıl önce Şikayet Et
    Hadi be sörloth gel yine trabzon a yine bu 3 büyütülmüş balon lara damat ol hadi be yiğidim
    Cevapla
  • Mehmet keser01 3 yıl önce Şikayet Et
    Trabzonspor düsmanı yorumcular burada. başta ha ha denilen zat.
    Cevapla
  • Emrhh61 3 yıl önce Şikayet Et
    Kimse boş yapmasın liginizin kalitesini gösteriyor bu durum ona buna sataşmaya gerek yok
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR