Fenerbahçe'nin büyük pişmanlığı!

Fenerbahçe'nin sezon başında kadrosuna katmak istediği ancak mutlu sona ulaşamadığı Eran Zahavi, Hollanda'da PSV Eindoven formasıyla adından söz ettiriyor.

ABONE OL
GİRİŞ 08.03.2021 20:28 GÜNCELLEME 08.03.2021 20:30 AVRUPA LİGLERİ
Fenerbahçe'nin büyük pişmanlığı!
Fenerbahçe'nin büyük pişmanlığı!

Sezon başında Fenerbahçe'nin kadrosuna katmak istediği ancak Hollanda Ligi ekiplerinden PSV Eindhoven'a transfer olan Eran Zahavi, bu sezon sergilediği performansla dikkatleri üzerine çekmeyi başardı.

33 yaşındaki İsrailli forvet, PSV Eindoven formasıyla çıktığı 25 resmi maçta takımına 15 gol ve 4 asistlik katkı sağladı. Deneyimli oyuncu, Hollanda kariyerinde her 101 dakikada 1 gole doğrudan etki etti. Eran Zahavi dönem dönem Hollandalı futbolseverler tarafından 'bencil' olmakla suçlansa da, yaptığı skor katkısıyla takımını şampiyonluk yarışında tutuyor.

PSV Eindhoven, 25 haftada topladığı 54 puan ile 60 puanı bulunan lider Ajax'ın ardından ikinci sırada yer alıyor. Ajax, bir maç eksiğine rağmen 6 puan önde olması sayesinde şampiyonluk yolunda büyük bir avantajı elinde bulunduruyor.

Takımın en skorer 2. oyuncusu

Ligde forma giydiği 17 maçta 9 gol atan Eran Zahavi, bu alanda takım arkadaşı Donyell Malen arkasında ikinci sırada bulunuyor. 14 golü bulunan Donyell Malen, gol krallığı yarışında 23 gollü Gorgios Giakoumakis'ten sonra yer alıyor.

Eran Zahavi bahsi geçen bu rakamlar doğrultusunda takımının 2., ligin 10. en skorer oyuncusu konumunda.

Fenerbahçe golcülerden katkı alamadı

Fenerbahçe'nin sezon başında 6 milyon euro bonservis bedeliyle kadrosuna kattığı Mbwana Samatta, sarı lacivertli takımda henüz istenenen seviyeye gelemedi. Tanzanyalı golcü, Fenerbahçe'de 23 resmi maçta yalnızca 5 gol sevinci yaşayabildi ve asist katkısı sağlayamadı.

Geçtiğimiz sezon gol krallığı yarışını Aytemiz Alanyaspor formasıyla attığı 22 golle, 24 golü bulunan Alexander Sorloth'un ardından ikinci sırada tamamlayan Papiss Cisse ise Fenerbahçe kariyerine 23 maçta 4 gol ve 2 asist sığdırabildi. (Hürriyet)

YORUMLAR 3
  • serginho 3 yıl önce Şikayet Et
    neyin pişmanlığı ya hollandadnn bahsediyonuz
    Cevapla
  • Bursalı 3 yıl önce Şikayet Et
    Enes Ünal 19-20 yaşında gittiği hollanda liginde nerdeyse gol kralı oluyordu İspanya ya transfer olunca golün adını unuttu
    Cevapla
  • Levrok 3 yıl önce Şikayet Et
    Hollanda Liginde Dirk Kuyt bile 30 un üzerinde gol atiyordu. Fenerbahce de 15 den fazla gol atabildimi ? Hollanda Liginde kasap gibi bacaklarina giren yok, o nedenle golcüler icin rahat bir Lig
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR