Çöp toplayıcılıktan Dünya futbolunun zirvesine! Kante...

Manchester City'i 1-0 yenen Chelsea ile Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu yaşayan ve finalde maçın adamı seçilen Kante'nin dramatik hayati dikkat çekiyor.

ABONE OL
GİRİŞ 30.05.2021 20:56 GÜNCELLEME 30.05.2021 20:58 AVRUPA LİGLERİ
Çöp toplayıcılıktan Dünya futbolunun zirvesine! Kante...
Çöp toplayıcılıktan Dünya futbolunun zirvesine! Kante...

Şampiyonlar Ligi finalinde Chelsea, Manchester City'yi 1-0 mağlup ederek 2012'den sonra tarihinde ikinci kez mutlu sona ulaştı. Maviler'de sahada basmadık yer bırakmayan, mücadelesiyle ve futboluyla büyük alkış alan Fransız yıldız N'Golo Kante, maç sonrası maçın adamı seçildi.

30 yaşındaki orta saha, bu sezon Chelsea'nin kritik maçlarının çoğunda sahanın en iyisi olurken birçok maçta karşılaşmanın oyuncusu seçildi.

"MÜCADELE RUHUMDA VAR"

Karşılaşmanın ardından açıklamalarda bulunan Kante, "Bu sonucu aldığımız için büyük onur duyuyoruz ama bunu beraber başardık. Her şeyden önce mücadeleci ruhum var ama özellikle takım halinde mücadele etmemiz her şeyden önemli. En önemlisi beraberlik" dedi.

5 YILDA 6 KUPA!

Kante'nin bu başarısı, onun ne kadar büyük bir oyuncu olduğunu bir kez daha gösterdi. Kante, kariyerinin son 5 yılında 6 kupa birden kazandı.

LEICESTER'DA TARİH YAZDI!

Oyundaki hırsıyla izleyenleri büyüleyen Fransız yıldız, 2016'da İngiltere Premier Lig şampiyonu olarak tarih yazan Leicester City kadrosunun en büyük yapı taşlarındandı.

Bir sonraki sezon Chelsea'nin yolunu tutan Kante, üst üste 2. kez Premier Lig şampiyonluğunu yaşadı. 2018'de Fransa ile Dünya Kupası'nı kazanan yıldız orta saha, Chelsea'de FA Cup ve UEFA Avrupa Ligi zaferlerini de tattı.

Avrupa'daki büyük kupaların neredeyse tamamını kazanan Kante'nin koleksiyonundaki tek eksik kupa Avrupa Futbol Şampiyonası.

Çocukluk yılları çöp toplayan babasına yardım ederek geçti!

1980'lerde Mali'den Fransa'ya göç eden bir ailenin çocuğu olarak 1991 yılında Paris'te dünyaya gelen 30 yaşındaki futbolcu, Mali'den ayrılan ailesiyle birlikte Rueil Malmaison'da büyüyor.

Çocukluk yıllarını çöp toplayıcısı olan babasına yardım ederek geçiren Kante'nin hayatı, 11 yaşındayken babasını kaybetmesiyle daha da zorlaşıyor.

Kilometrelerce yürüyerek Paris sokaklarını temizleyen Kante, zorluklarla geçen çocukluk yıllarının ardından futboldaki yeteneği sayesinde dev kulüplerde forma giyip başarıdan başarıya koşarken mütevazı kişiliğiyle herkesin beğenisini kazanıyor. (Sabah)

YORUMLAR 12 TÜMÜ
  • anlat 2 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaşlar din ırk ne fark eder insan olması yeter nasıl bu kadar yarıştırıyorsunuz ki bizim kitabımızda ne yazar ne kim olursan ol yeterki gel yani herekese açık kapımız
    Cevapla
  • lyncer 2 yıl önce Şikayet Et
    İşe yaramaz bir fakir olunca Mali'li, Fransa ya para kazandıran bir köle olunca Fransız mı oldu...
    Cevapla
  • Gürkan 2 yıl önce Şikayet Et
    Mücadeleci Ruhum Var vs . Boş , Allah Verince Verir
    Cevapla
  • Kartal aslan kanarya 2 yıl önce Şikayet Et
    Yatarsan olmuyor.Tabiiki kısmet ama çaba da lazım.
    Cevapla
  • Vatansever 2 yıl önce Şikayet Et
    Neden kâfir milli takımında oynuyorsun
    Cevapla
  • alper 2 yıl önce Şikayet Et
    bi bitmediniz arkadaşım bi bitmediniz neden kafirin icat ettiği telefonu pc kullanıyosun
    Cevapla
  • Heykel isteriz 2 yıl önce Şikayet Et
    Müslümandır adamdır
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR