Messi'den Ronaldo itirafı! "Tarihin en iyisi..."

Lionel Messi, yedinci Ballon d'Or ödülünün ardından France Football'a açıklamalarda bulundu.

ABONE OL
GİRİŞ 05.12.2021 13:59 GÜNCELLEME 05.12.2021 14:01 AVRUPA LİGLERİ
Messi'den Ronaldo itirafı! "Tarihin en iyisi..."
Messi'den Ronaldo itirafı! "Tarihin en iyisi..."

7. Ballon d'Or ödülünü kazanan Lionel Messi, Barcelona'dan ayrılışı, Paris Saint-Germain'deki ilk ayları ve özel hayatı hakkında konuştu.

Arjantinli yıldız, Cristiano Ronaldo ile olan rekabetine ve Diego Maradona kıyaslamalarına da değindi.

ALÇAKGÖNÜLLÜ OLMANIN ÖNEMİ

"Ben işçi sınıfı bir aileden geliyorum. Babam bütün gün çalıştı ve oldukça mütevazı bir mahallede yaşıyorduk. Ama hiç bir eksiğimiz olmadı Allah'a şükür. Ailem bana özellikle başkalarına karşı saygı duymanın yanı sıra sıkı çalışma ve alçakgönüllülük aşıladı. Ben bu değerlerle büyüdüm. 13 yaşında Barselona'ya geldiğimde La Masia'da da aynı değerleri buldum."

HER GÜN MESSI OLMAK ZOR MU?

"Olan her şeyden memnunum. Fakat itiraf etmeliyim ki bazen fark edilmeden dışarı çıkabilmek ve tanınmadan ailece geçirilen zamanın tadını çıkarmak istiyorum. Yine de şikayet etmiyorum, çünkü bir iltifat almak, bir gülümseme almak ya da fotoğraf isteği her zaman güzeldir. Buna alıştım ve benim için normal hale geldi. Arkadaşlarım ve ailem gibi güvendiğim kişilerin yanındayken farklı bir insanım. Başkalarına karşı biraz utangaç biriyimdir."

CRISTIANO RONALDO İÇİN NE SÖYLEDİ?

Lionel Messi, kariyer gelişiminde Cristiano Ronaldo ile birbirlerine yardım ettiklerini belirtirken, asıl motivasyonunun Portekizli yıldızı yenmek olmadığını söyledi.

"Her zaman kendimi geliştirmek istedim, başkalarının ne yaptığına bakmadım. Birkaç yıl aynı ligde olduğumuz için Cristiano ile rekabet vardı. Bu harikaydı ve kariyerimizde gelişmemize yardımcı oldu. Sadece olabileceğimin en iyisi olmak istedim. Hiçbir zaman tarihin en iyisi olduğumu söylemedim ve bunu düşünmemeye çalışıyorum. En iyilerden biri olarak görülmek yeterli ve asla hayal bile edemeyeceğim bir şey."

ÇOCUK SONRASI YENİ MESSI

34 yaşındaki Messi, büyüyen ailesiyle birlikte değiştiğini aktardı. "Çocuklarım olduğundan beri farklıyım. Onlardan önce insanlardan uzak durarak ve kaybettiğimde kimseyle konuşmak istemeyerek çok vakit geçirirdim. Yenilgiden nefret ederek büyüdüm ve her zaman kazanmak istedim. Hala her maçı kazanmak istiyorum."

PSG'DE NEDEN 30 NUMARALI FORMAYI ALDI?

"10 numara Neymar'ındı ve ben yardım etmek için yeni bir takıma geliyordum. Bana teklif etmesi inanılmazdı. Bunu bekliyordum çünkü Neymar'ı iyi tanıyorum. Barcelona'da birlikte zaman geçirdik ve çok iyi arkadaşız. Ama 10 numarayı giymesinin daha adil olduğunu düşündüm. Bu yüzden hoşuma giden farklı bir numara seçtim."

MARADONA MI, MESSI MI?

"Kendimi hiçbir zaman Maradona ile kıyaslamadım. Dürüst olmak gerekirse, kendimi asla Diego ile karşılaştırmadım. Geçmişte bazı eleştiriler beni rahatsız etse de bu karşılaştırmalara hiç dikkat etmedim. Zor zamanlar geçirdim. Sık sık beni sinirlendiren eleştiriler alıyorum ama onlar soyunma odasında kalıyorlar orada özel olarak kalmalılar."

MANCHESTER CITY MAÇINDA NEDEN YERE YATTI?

"O anda o yapılması gerekiyordu. Kazanıyorduk ve bunu yapacak başka kimse yoktu. Dürüst olmak gerekirse sonuç almak için hepimizin bir şeyler katması gerekiyor."

 

YORUMLAR 24 TÜMÜ
  • Mwrl 2 yıl önce Şikayet Et
    Futbolda Pele gibisi yok kimse yokken o var ve çoğu çalımı dünyaya Pele öğretti kısası en iyi oyuncu Pele'dir Cristiano'dan sonra
    Cevapla
  • Emumu 2 yıl önce Şikayet Et
    Ama pele zamanda varda yoktu adam akıllı hakemde
    Cevapla
  • Frht 2 yıl önce Şikayet Et
    Ronaldinho
    Cevapla
  • Uskuplu 2 yıl önce Şikayet Et
    Brezilyali Ronaldo dunyanin gelmis gecmis en iyisi
    Cevapla
  • Yalcin kayhan 2 yıl önce Şikayet Et
    Tüm zamanların en iyisi Messi
    Cevapla
  • ZAZA21 2 yıl önce Şikayet Et
    PELE ' MARADONA' RONALDİNHO ' MESSİ' C. RONALDO' İBRAHİM OVİÇ ' LEWANDOWSKİ' NEYMAR' ZİDANE' PİRLO ' XAVİ' INNESTA' POGBA' K. DEBURYNE ' HENRY'...!!! Böyle orta saha ve forvet Dünya ya zor, gelir
    Cevapla
  • ankara dsd 1 yıl önce Şikayet Et
    lewa pogba o seviyede değil
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR