Weghorst'un satış opsiyonu belli oldu!

Wout Weghorst'u Burnley'den bedelsiz kiralayan Beşiktaş, 29 yaşındaki oyuncuyu almak isterse 10 milyon Euro ödeyecek.

ABONE OL
GİRİŞ 07.07.2022 09:35 GÜNCELLEME 08.07.2022 00:43 Beşiktaş
Weghorst'un satış opsiyonu belli oldu!
Weghorst'un satış opsiyonu belli oldu!

Beşiktaş, uzun süredir kadrosuna katmak için yoğun mesai harcadığı Hollandalı forvet Wout Weghorst’u kiralık olarak resmen kadrosuna kattı. Özel uçakla İstanbul’a gelen 29 yaşındaki forvet, önceki gün hastanede sağlık kontrolünden geçti. Detaylı kan tetkikleri yapılan Weghorst; ortopedi, iç hastalıkları, göz, kulak burun boğaz, genel cerrahi ve kardiyoloji bölümlerinde muayene edildi. Sağlık kontrolleri, akciğer ve efor testlerinin yapılmasıyla tamamlandı. Daha sonra Vodafone Park’ta Beşiktaş Asbaşkanı Emre Kocadağ ve sportif direktör Ceyhun Kazancı ile bir araya gelen Weghorst, kendisini Siyah-Beyazlı renklere bağlayan sözleşmeye imza attı. Kocadağ ile Kazancı, Beşiktaş’la sözleşme imzalayan Wout Weghorst’a Beşiktaş formasıyla başarılar diledi.

Ceyhun Kazancı etkisi...

Hollandalı forvete 2022-2023 sezonu için 2 milyon 800 bin Euro garanti ücret ve ayrıca 200 bin Euro performans primi ödeneceği açıklandı. Maç başı ücretler de eklendiğinde maliyet, 3.2 milyon Euro’yu bulacak. Yıldız futbolcunun transfer sürecinin uzamasına sebep olan opsiyon konusu da açıklığa kavuştu. Geçtiğimiz ocak ayında Weghorst’u Wolfsburg’dan 17.5 milyon Euro’ya alan Burnley, küme düşmeleri sebebiyle kiralık olarak göndermeyi kabul ettiği yıldız forveti, gelecek sezon Premier Lig’e tekrar çıkma planları sebebiyle, opsiyonlu yollamak istemiyordu. Bu konuda yoğun bir çalışma yürüten Beşiktaş Sportif Direktörü Ceyhun Kazancı, Burnley’i 10 milyon Euro satın alma opsiyonuna ikna etti.

10 numarayı giyecek

Kara Kartal, eğer sezon sonunda Weghorst’u almak isterse, bu bedeli 4 taksit şeklinde İngiliz ekibine ödeyecek. Kulüpten aldığı özel izinden dolayı Avusturya kampına geç katılacak olan Weghorst, Kara Kartal’da 10 numaralı formayı giyecek. Deneyimli isim, imza sonrasında Beşiktaş’ın Youtube kanalına, “Taraftarların bu ilgisi kararımda etkili oldu. Sürekli mesaj gönderdiler. Hollanda’daki evime formalar, atkılar geldi. Benimle iletişim halinde kaldılar. Özel hissedebileceğimi hissettirdiler. Gökmen Özcan Kararımda ciddi bir etkisi oldu” ifadelerini kullandı. (Fanatik)

Mehmet Can Belören Haber7.com - Spor Sorumlusu
Haber 7 - Mehmet Can Belören

Editör Hakkında

Gazeteciliğe 2007 yılında Marmara FM'de başladı. 2009 yılından bu yana Haber7.com kadrosunda yer alıyor. Haber7.com'da gündem editörü, görsel editör, spor editörü görevlerinde bulundu. Şu an Haber7.com Spor Sayfası sorumlusu olarak meslek hayatına devam etmektedir. Mehmet Can Belören; Medya ve İletişim ile Uluslararası İlişkiler bölümlerinden mezundur.
YORUMLAR 5
  • Furki 1 yıl önce Şikayet Et
    Hayırlı, Uğurlu Olsun
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye'de transfer üst limiti 150.000 Euro'yu asla geçmemeli.oynanan futbol Avrupa amatör kümesi seviyesindedir.şuna milyonlarca Doları Euro'yu veren her kimse ülkesinin düşmanıdır açık söylüyorum yazıktır günahtır.ülkemiz ekonomik sıkıntı içerisinde boğurken bu Türkiye'ye gelip hangi büyük katkıyı yapacak da bu parayı kazanıp gidecek.yarın dayanırsınız kuyruklarınızı kısarak cumhurbaşkanının kapısına borçlarımızı alma.sayın cumhurbaşkanım bu haramzadelere bu ülkenin tek kuruşunu yedirirseniz yazık edersiniz,bu milyon Euroları Böylesi beş para etmezlere verirken size danıştılar mı.
    Cevapla
  • beşiktaşlı 1 yıl önce Şikayet Et
    ceyhun kazancı etkisiymiş..... 30 yaşında ki adama 200 milyon lirayı verecekse kendi cebinden versin beyfendi kulüpte paramı bıraktılar. ÇEbi bey hani alt yapıya önem veren para saçmayan bir kulüp olacaktık sende fikret gibi sözünden döndün yazık yazık.....
    Cevapla
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Her sezon başı olduğu gibi takımlarımız para saçmaya devam ediyor. Futbolcunun kendisine 3.2 mio eur, sanırım 2-2.5 mio eur kiralama bedeli olarak kulübüne verilmiş. Ve bu sadece 1 yıl kiralama için… Bu durum sadece Beşiktaş değil diğerleri için de aynı durum geçerli … Sonra borçlardan dolayı öldük-bittik edebiyatı yapıp devletten destek talebinde bulunurlar
    Cevapla
  • Recel tahin ersogan 1 yıl önce Şikayet Et
    Kiralama bedeli yok sözleşmede klup kume duserse uctetsiz kiralama hakki doguyor
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR