Mustafa Destici kimdir ve nerelidir? Mustafa Destici milletvekili mi? Asıl mesleği...

Büyük Birlik Partisi'nden tanıdığımız Mustafa Destici yaptığı açıklamalarla gündemde kalan isimlerden. Mustafa Destici'nin nereli ve kaç yaşında olduğu ise merak konusu oldu. Çok sayıda internet kullanıcısı "Mustafa Destici milletvekili mi?" sorusuna yanıt aradı. İşte, araştıranlar için Mustafa Destici biyografisi...

ABONE OL
GİRİŞ 12.04.2023 11:19 GÜNCELLEME 12.04.2023 11:19 BİYOGRAFİ
Mustafa Destici kimdir ve nerelidir? Mustafa Destici milletvekili mi? Asıl mesleği...
Mustafa Destici kimdir ve nerelidir? Mustafa Destici milletvekili mi? Asıl mesleği...

Mustafa Destici 3 Şubat 1966'da Eskişehir'in Günyüzü ilçesinde dünyaya geldi. Aslen Günyüzü ilçesine bağlı Gecek köyündendir. Annesinin adı Özgül Fahriye, babasının adı Ali İhsan'dır. Şimdilerde 56 yaşındadır. 

Köydeki ilk öğreniminin ardından orta öğrenimini Eskişehir'in en büyük ilçesi olan Sivrihisar'da tamamladı. Daha sonra, lise öğrenimini Ankara İmam Hatip Lisesi'nde tamamladı. Sonrasında ise Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden başarı ile mezun oldu. 

Üniversiteden sonra devlet bünyesinde öğretmenlik yapmaya başladı. Asıl mesleği öğretmenliktir. Uzun yıllar boyunca mesleğini devam ettiren Destici, 2007'de memuriyetten ayrıldı.

Mustafa Destici

Fatih Erbakan kimdir ve nerelidir? Fatih Erbakan kaç yaşında? Fatih Erbakan partisi...Fatih Erbakan kimdir ve nerelidir? Fatih Erbakan kaç yaşında? 

SİYASİ HAYATI

Mustafa Destici, 1987 ile 1992 arasında Milliyetçi Çalışma Partisi'nde çalıştı. 1992'den sonra ise Büyük Birlik Partisi'ne dahil oldu. 

Büyük Birlik Partisi'nde daha aktif olarak çalışabilmek adına işinden ayrılan Destici, aynı yıl içinde Büyük Birlik Partisi Genel Başkan Yardımcısı oldu. Muhsin Yazıcıoğlu'nun yanında, teşkilat işleri ile de ilgileniyordu. 

2009'da Muhsin Yazıcıoğlu'nun vefatının ardından Büyük Birlik Partisi'nin 4.Olağanüstü Kongresi'nde partinin genel sekreteri oldu. 

Büyük Birlik Partisi Başkanı Mustafa Destici

BÜYÜK BİRLİK PARTİSİ BAŞKANI OLDU

Mustafa Destici, 2011 genel seçimlerinde, Büyük Birlik Partisi Ankara 2. bölge 1. sıradan milletvekili adayı oldu. Ancak seçimlerde başarı sağlayamadı. Bu seçimlerin ardından partinin Genel Başkanı Yalçın Topçu istifa etti. İstifanın ardından toplanan 5. Olağanüstü Kongre'de Mustafa Destici, Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı oldu.

Büyük Birlik Partisi, 2015 genel seçimlerin Saadet Partisi ile ittifak olma kararı aldı. Bu karar doğrultusunda Mustafa Destici partisinden istifa etti ve Saadet Partisi'nde görev aldı. 

Seçimlerde Saadet Partisi Ankara 2. bölge 1. sıra milletvekili adayı oldu. Ancak Saadet Partisi seçim barajını aşamayınca, milletvekili koltuğunda oturamadı. 

Seçimden hemen sonra, 12 Temmuz 2015'te yeniden, asıl partisi olan Büyük Birlik Partisi'ne dönüş yaptı. Yeniden Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı oldu. 

AK Parti Ankara 2. Bölge Milletvekili Mustafa Destici

Temel Karamollaoğlu kimdir ve nerelidir? Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu asıl mesleğiTemel Karamollaoğlu kimdir ve nerelidir? Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu asıl mesleği

MİLLETVEKİLİ OLDU

Ankara 2. bölge milletvekilliği için 2 kere adaylığını koyan ancak istediğini elde edemeyen Mustafa Destici, 2018 Genel seçimlerinde AK Parti'den aday olmaya karar verdi. Seçimlerde, AK Parti Ankara 2. Bölge Milletvekili olarak seçildi ve meclisteki koltuğunda oturdu. Bu görevine hala devam etmektedir. 

MUSTAFA DESTİCİ EVLİ Mİ?

Mustafa Destici, Şükriye Destici ile evlidir. Bu evliliğinden 3 çocuk sahibidir. 

Mustafa Destici ve eşi Şükriye Destici

Rabia Şekerci Güler Haber7.com - SEO Haber Editörü
Haber 7 - Rabia Şekerci Güler

Editör Hakkında

1995'te Konya'da dünyaya geldi. Elazığ Anadolu İmam Hatip Lisesini tamamladıktan sonra Fırat Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümünden derece ile mezun oldu. Ardından Fırat Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İletişim Bilimleri Ana Bilim Dalında yüksek lisans yaptı. Üniversiteye devam ettiği yıllarda edebiyat dergilerinde deneme ve metin yazarlığı yaptı. Yine aynı dönemde, yerel televizyon kanalında program sunuculuğu yaparak mesleki kariyerine ilk adımını attı. 2016'da başladığı internet gazeteciliği serüveninde birçok haber portalında editör olarak yer aldı. Günümüzde, haber7.com'da SEO haber editörü olarak görev yapmaktadır. Diğer yandan İnsicam Dergisi'nde yazmaktadır.
YORUMLAR 3
  • Segezekten 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah yardımcınız olsun inşallah Devletimize milletimize zeval verme yarabbim
    Cevapla
  • erdem 1 yıl önce Şikayet Et
    şuan türkiyede gerçek milli ve dürüst tek siyasetçi. Allah muvaffak eylesin. İnşallah tez zamanda cumhur ittifakından ayrılır
    Cevapla
  • ziyeret 1 yıl önce Şikayet Et
    yolun açık olsun sayın başkanım.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR