Gazeteci Mehmet Akif Ersoy kimdir? Habertürk muhabiri Mehmet Akif Ersoy hayatı ve eğitimi...

Habertürk sunucuları arasında yer alan Mehmet Akif Ersoy, günlerde oldukça araştırılan isimler arasında yer alıyor. İşte, merak edenler için gazeteci Mehmet Akif Ersoy hakkında tüm bilinmeyen detaylar...

ABONE OL
GİRİŞ 08.11.2023 14:59 GÜNCELLEME 08.11.2023 14:59 BİYOGRAFİ
Gazeteci Mehmet Akif Ersoy kimdir? Habertürk muhabiri Mehmet Akif Ersoy hayatı ve eğitimi...
Gazeteci Mehmet Akif Ersoy kimdir? Habertürk muhabiri Mehmet Akif Ersoy hayatı ve eğitimi...

Mehmet Akif Ersoy, 8 Ocak 1985'te İstanbul'da dünyaya geldi. Şimdilerde 38 yaşındadır.

Çocukluk dönemini İstanbul'da geçiren Mehmet Akif Ersoy, gazeteci bir babanın evladıdır. İlk, orta ve lise öğreniminin ardından İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler Bölümünden mezun oldu. 

Eğitim hayatının ardında medya sektöründeki kariyerine ilk adımını 6 News televizyonunda attı. Buradaki muhabirlik görevinin ardından TRT'ye geçiş yaptı. TRT'de, TRT Türk'ün Etiyopya Addis Ababa temsilcisi olarak görev yaptı. 

Mehmet Akif Ersoy

Savaş muhabirliğinde kendisini gösteren Mehmet Akif Ersoy, Yemen, Şam, Libya ve Erbil gibi birçok noktada TRT muhabiri olarak görev yaptı. Ayrıca bu dönem içinde, Libya liseri Muhammed Kaddafi ile yaptığı röportaj ile gündeme geldi. 

Mehmet Akif Ersoy, kariyerinin bir dönemini, TRT Mısır temsilcisi, bir dönemini de TRT Arapça Koordinatör Yardımcısı olarak geçirdi. 2014'te ise TRT İstanbul Bölge Müdür Yardımcısı olarak atandı.

2015'te ise Diyanet İşleri Başkanlığı Ortadoğu ve İslam Coğrafyası Sorumlu Başkan Müşaviri olarak görev alan ünlü gazeteci, 2016'da ise  Dış Politika Dergisi Genel Yayın Yönetmenliğine getirildi.

Mehmet Akif Ersoy biyografisi

2017'de 'Gazze'de Yaşamak' isimli eserini kitapseverler ile buluşturdu. Yine, 2017'de ise Habertürk TV'ye transfer oldu. Hala daha buradaki sunuculuk görevine devam etmektedir. 

MEHMET AKİF ERSOY'UN ÇALIŞTIĞI KANALLAR

  • 6 News

  • TRT

  • Habertürk

MEHMET AKİF ERSOY'UN EŞİ

Mehmet Akif Ersoy, 14 Ağustos 2022'de Show Ana Haber spikeri Pınar Erbaş ile evlendi. Bu evliliğini hala sürdürmektedir. 

Mehmet Akif Ersoy ve eşi Pınar Erbaş

Rabia Şekerci Güler Haber7.com - SEO Haber Editörü
Haber 7 - Rabia Şekerci Güler

Editör Hakkında

1995'te Konya'da dünyaya geldi. Elazığ Anadolu İmam Hatip Lisesini tamamladıktan sonra Fırat Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümünden derece ile mezun oldu. Ardından Fırat Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İletişim Bilimleri Ana Bilim Dalında yüksek lisans yaptı. Üniversiteye devam ettiği yıllarda edebiyat dergilerinde deneme ve metin yazarlığı yaptı. Yine aynı dönemde, yerel televizyon kanalında program sunuculuğu yaparak mesleki kariyerine ilk adımını attı. 2016'da başladığı internet gazeteciliği serüveninde birçok haber portalında editör olarak yer aldı. Günümüzde, haber7.com'da SEO haber editörü olarak görev yapmaktadır. Diğer yandan İnsicam Dergisi'nde yazmaktadır.
YORUMLAR 45 TÜMÜ
  • mahmut 1 gün önce Şikayet Et
    mehmet akif ersoya benzemiyor
    Cevapla
  • demir 5 ay önce Şikayet Et
    düzgün bi arkadaşa benziyor başarılar mutluluklar
    Cevapla
  • Mustafa 5 ay önce Şikayet Et
    İsmiyle hiç müsemma değil, fatih altaylı gibi.
    Cevapla
  • hakkını veren 5 ay önce Şikayet Et
    ne kadar tanıyorsun ki konuşuyorsun ya bi tuhafsınız
    Cevapla
  • Ekrem ER 5 ay önce Şikayet Et
    Aile hayatında ömür boyu mutluluklar, iş hayatında başarılar dilerim.
    Cevapla
  • Nurullah Alphan 5 ay önce Şikayet Et
    Birbirlerine çok yakışıyorlar.Maşa Ellah.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR