Ahmet Özal kimdir ve kaç yaşındadır? Turgut Özal'ın oğlu Ahmet Özal'ın hayatı…

Türkiye İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Ahmet Özal'ın hayatı ve kariyeri araştırma konusu oldu. Ahmet Özal'ın partisi de oldukça merak ediliyor. İşte bilmeyenler için, Ahmet Özal'ın biyografisi...

ABONE OL
GİRİŞ 28.03.2023 23:21 GÜNCELLEME 28.03.2023 23:21 BİYOGRAFİ
Ahmet Özal kimdir ve kaç yaşındadır? Turgut Özal'ın oğlu Ahmet Özal'ın hayatı…
Ahmet Özal kimdir ve kaç yaşındadır? Turgut Özal'ın oğlu Ahmet Özal'ın hayatı…

Ahmet Özal 3 Aralık 1955'te Ankara'da dünyaya geldi. Tam adı Tevfik Ahmet Özal'dır. Aslen Malatyalı'dır. Şimdilerde 67 yaşındadır. Eski Başbakan ve Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın en büyük oğludur. 

Çocukluk dönemini Ankara'da geçiren Ahmet Özal, ilk, orta ve lise öğreniminin ardından üniversite okumak üzere Amerika'ya gitti. Orada North Carolina State Üniversitesi'nden mezun oldu. Daha sonrasında ise ekonomi alanında yüksek lisans yaptı.

Üniversiteden sonra ise New York'ta American Express'te görev yaptı. Daha sonra ülkeye dönüş yapan Özal, 1 Mart 1989'da Cem Uzan ile birlikte Türkiye'nin ilk özel televizyon kanalı Star 1'i kurdu. 

Sinan Oğan kimdir ve nerelidir? Ata İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan'ın bilinmeyen hayatı...Sinan Oğan kimdir ve nerelidir? Ata İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan'ın bilinmeyen hayatı...

Özal, Cem Uzan ile olan ortaklığı sona erdikten sonra Kanal 6'yı kurdu. Bu kanalda ise Mehmet Ali Ilıcak ile ortak oldu. 1998'de ise bu kanalı sattı. Ardından müteahhitlik yapmaya başladı. Belarus, Irak ve Türkiye'de müteahhitlik çalışmalarını yürüttü. 

AHMET ÖZAL SİYASİ HAYATI

Ahmet Özal, 1999'da Türkiye Genel Seçimleri kapsamında Malatya'dan bağımsız milletvekili adayı oldu. Seçimi kazanarak milletvekilliği yaptı. 

2009'daki yerel seçimlerde ise, Anavatan Partisi'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı oldu. Seçimleri kaybetti. 

Daha sonrasında ise Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı olarak siyasi kariyerine devam etti. Ardından buradan ayrıldı ve 2014'te Ana Parti'yi (kısaca ANP) kurdu.

2015'te Türkiye Genel Seçimlerinde Saadet Partisi Mardin milletvekili adayı oldu. Ancak bu seçimi kaybetti. Ahmet Özal,  2014'te kurduğu Ana Parti'nin ardından 2015'te Hak ve Adalet Partisi'ne katıldı.

2022'de ise Teknoloji Kalkınma Partisi'nin (TEK Parti) Genel Başkanı olarak görev yapmaya başladı.

CUMHURBAŞKANI ADAYI OLDU

Ahmet Özal, 2023 Cumhurbaşkanı seçimlerinde, Anadolu Birliği Partisi, Bağımsız Cumhuriyet Partisi, Osmanlı Partisi, Teknoloji ve Kalkınma Partisi, Vatanseverler Partisi, Yeni Anavatan Partisi, Yeni Yol Partisi'nin içinde bulunduğu Türkiye İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı oldu. 

AHMET ÖZAL EVLİ Mİ?

Ahmet Özal, Elvan Özal ile evlendi. Hala devam eden bu evliliğinden 2 çocuğu bulunmaktadır. 

Rabia Şekerci Güler Haber7.com - SEO Haber Editörü
Haber 7 - Rabia Şekerci Güler

Editör Hakkında

1995'te Konya'da dünyaya geldi. Elazığ Anadolu İmam Hatip Lisesini tamamladıktan sonra Fırat Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümünden derece ile mezun oldu. Ardından Fırat Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İletişim Bilimleri Ana Bilim Dalında yüksek lisans yaptı. Üniversiteye devam ettiği yıllarda edebiyat dergilerinde deneme ve metin yazarlığı yaptı. Yine aynı dönemde, yerel televizyon kanalında program sunuculuğu yaparak mesleki kariyerine ilk adımını attı. 2016'da başladığı internet gazeteciliği serüveninde birçok haber portalında editör olarak yer aldı. Günümüzde, haber7.com'da SEO haber editörü olarak görev yapmaktadır. Diğer yandan İnsicam Dergisi'nde yazmaktadır.
YORUMLAR 2
  • tepki 1 yıl önce Şikayet Et
    hic bir siyasi basarisi olmayan bir aga babasi sayasine ayakda aday olup imza vereceklere bile ahip cikamayan bos aga
    Cevapla
  • epokso.com 10 ay önce Şikayet Et
    yazık zerre kadar rahmetli özalın izinden gitmedi gerçekten boş çiktı
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR