Hafız Osman Şahin Hoca kimdir? Osman Şahin kaç yaşında hafız oldu? Biyografisi...

Osman Şahin, Kuran-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışmasının öne çıkan isimlerinden biri. TRT1 ekranında izleyici ile buluşan Osman Şahin Hoca'nın hayatı merak konusu oldu. İşte araştıranlar için Osman Şahin'in biyografisi...

ABONE OL
GİRİŞ 10.04.2023 20:15 GÜNCELLEME 11.04.2023 09:38 BİYOGRAFİ
Hafız Osman Şahin Hoca kimdir? Osman Şahin kaç yaşında hafız oldu? Biyografisi...
Hafız Osman Şahin Hoca kimdir? Osman Şahin kaç yaşında hafız oldu? Biyografisi...

Osman Şahin 1965'te Artvin’in Şavşat ilçesine bağlı Meydancık Köyünde dünyaya geldi. Aslen Artvinli'dir. Şimdilerde 58 yaşındadır. 

Çocukluk dönemini Meydancık Köyünde geçiren Osman Şahin, ilk öğrenimini de burada tamamladı. İlk öğreniminin hemen ardından hafızlık eğitimi almaya başladı. Kısa süre içinde de hafızlığını bitirdi.

Orta öğreniminin ardından İmam Hatip Lisesinden mezun oldu. Liseye devam ettiği dönemde Kur’ân-ı Kerim yarışmasına okulunu temsilen katıldı ve Türkiye finallerine kaldı. Türkiye'de ise ikincilik elde etti. 

Osman Egin kimdir ve nerelidir? 7 yaşında hafız olan Osman Egin'in bilinmeyen hayatı! Osman Egin kimdir ve nerelidir? 7 yaşında hafız olan Osman Egin'in bilinmeyen hayatı!

Daha sonra  Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesini başarı ile bitirdi. Sonrasında ise aynı üniversitede Tefsir dalında yüksek lisans yaptı.

Akademik yolda devam etme kararı veren Hafız Osman Şahin, Konya Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde doktora yapmaya başladı. Anca dilden ötürü tamamlayamadı. 

Mehmet Ali Sarı kimdir ve kaç yaşındadır? Aslen nereli? Mehmet Ali Sarı Hoca’nın bilinmeyen hayatıMehmet Ali Sarı kimdir ve kaç yaşındadır? Aslen nereli? Mehmet Ali Sarı Hoca’nın bilinmeyen hayatı

OSMAN ŞAHİN'İN KARİYERİ

Osman Şahin, ilk kez Fatih Nişanca Camii’nde imam olarak çalışmaya başladı. 2 yıl buradaki görevini ifa ettikten sonra Eminönü’nde Çakmakçılar Camii’ne tayin oldu. Buradaki çalışma hayatı ise 6 yıl boyunca devam etti. 

Emin Saraç Hoca'nın talebelerinden biri olan Şahin Hoca, 1996'da ise Fatih Camii’nde imamlık yapmaya başladı. Uzun yıllar boyunca buradaki görevini sürdürdü. 

2003'te Mekke’de yapılan Kuran-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışmasına Türkiye’yi temsilen jüri olarak katıldı. Yine birçok uluslararası yarışmada Türkiye'yi temsil etti. İmamlık görevinin yanı sıra, resmi ve özel olarak tashih-i huruf ve kıraat dersleri verdi. 

Halil Necipoğlu kimdir ve nerelidir? Kaç yaşında? Halil Necipoğlu'nun bilinmeyen hayatıHalil Necipoğlu kimdir ve nerelidir? Kaç yaşında? Halil Necipoğlu'nun bilinmeyen hayatı

Mustafa Cihat kimdir ve kaç yaşındadır? Mustafa Cihat evli mi? BiyografisiMustafa Cihat kimdir ve kaç yaşındadır? Mustafa Cihat evli mi? Biyografisi

18 Nisan 2013'te Diyanet İşleri Başkanlığı'na müşavir olarak atandı. 25 Kasım 2013'te ise Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanlığında görev üstlendi. Osman Şahin, 2017Den beri ,se TRT1 ekranında yayınlanan Kuranı Kerimi Güzel Okuma Yarışması’nda ek jüri üyeliği yapmaktadır. 

OSMAN ŞAHİN EVLİ Mİ?

Osman Şahin evlidir. Hala devam eden bu evliliğinden 2 çocuğu bulunmaktadır. 

Rabia Şekerci Güler Haber7.com - SEO Haber Editörü
Haber 7 - Rabia Şekerci Güler

Editör Hakkında

1995'te Konya'da dünyaya geldi. Elazığ Anadolu İmam Hatip Lisesini tamamladıktan sonra Fırat Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümünden derece ile mezun oldu. Ardından Fırat Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İletişim Bilimleri Ana Bilim Dalında yüksek lisans yaptı. Üniversiteye devam ettiği yıllarda edebiyat dergilerinde deneme ve metin yazarlığı yaptı. Yine aynı dönemde, yerel televizyon kanalında program sunuculuğu yaparak mesleki kariyerine ilk adımını attı. 2016'da başladığı internet gazeteciliği serüveninde birçok haber portalında editör olarak yer aldı. Günümüzde, haber7.com'da SEO haber editörü olarak görev yapmaktadır. Diğer yandan İnsicam Dergisi'nde yazmaktadır.
YORUMLAR 1
  • Ali 11 ay önce Şikayet Et
    İki cihanda gülsün.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR