Çocuğunuzu bu tehlikelerden koruyun!

Çocuk Kardiyolojisi Uzmanı Prof. Dr. Taner Yavuz, park ve piknik yerlerinde çocukların hastalıklardan nasıl korunmaları gerektiğiyle ilgili bazı bilgiler verdi.

ABONE OL
GİRİŞ 11.07.2017 13:26 GÜNCELLEME 11.07.2017 13:33 Çocuk
Çocuğunuzu bu tehlikelerden koruyun!
Çocuğunuzu bu tehlikelerden koruyun!

Sıcaklıkların artış gösterdiği yaz aylarında çocuklar evlerden çıkmaya başladı. Fakat, çocukların gün boyu keyfince oynadığı, sosyalleştiği bu mekanlar önemli sağlık problemlerini de beraberinde getiriyor.

Çocuk Kardiyolojisi Uzmanı Prof. Dr. Taner Yavuz ise ebeveynleri şöyle uyardı:

''Yapılan çalışmalardan elde edilen bilgilere göre, parklardaki kum havuzları tuvalettekilerden 2000 kat daha çok bakteri ve mantar bulunuyor. Kum havuzlarını yalnızca çocukların kullanmayıp aynı zamanda hayvanların tuvalet ihtiyacını karşılamalarında da kullanılıyor. Bu da çocukların önemli organlarına bulaşma riskini arttırıyor.

Çocukların hasta olmasına neden olan diğer bir faktör de parklardaki oyun araçlarındaki pislik ve mikroplar. Çocuklar bu mikroplu yerlere tutup ellerini ağızlarına getirdiklerinde çeşitli hastalıklar meydana gelebilir. Vücudunun herhangi bir yerinde yara olan çocuklar ise yaraları geçmeden parka götürülmemeli. İlla götürülecekse de yara bandı ile üzerinin kapatılması gerekir.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR