İtalya'da büyük sürpriz! Zafer Pierre Gasly'nin...

Formula 1 Dünya Şampiyonası'nın 8. yarışı olan İtalya GP'sini Alpha Tauri pilotu Pierre Gasly kazandı.

ABONE OL
GİRİŞ 06.09.2020 18:13 GÜNCELLEME 06.09.2020 18:37 Diğer Branşlar
İtalya'da büyük sürpriz! Zafer Pierre Gasly'nin...
İtalya'da büyük sürpriz! Zafer Pierre Gasly'nin...

Formula 1'de İtalya Grand Prix'sini AlphaTauri'nin Fransız pilotu Pierre Gasly kazandı! Alpha Tauri, 2008 İtalya'dan sonra ilk kez bir grand prix kazanırken Gasly, Formula 1 kariyerinde ilk kez yarışı zirvede tamamladı!

 

Formula 1 İtalya Grand Prix'sinde yılın sürprizi yaşandı Pierre Gasly tarihi bir zafere imza attı! Magnussen'in yarış dışı kalmasının ardından hatalı pit stop nedeniyle lider Lewis Hamilton 10 saniye dur kalk cezası aldı. Ferrari pilotu Charles Leclerc'in kazasının ardından bariyer tamiri nedeniyle yarışa ara verilirken yeni kurallar gereği yarış yeniden start alırken büyük bir atak yaparak liderliğe yükselen AlphaTauri Honda pilotu Pierre Gasly, yarışı zirvede tamamladı.

2013 Avustralya yarışında Kimi Raikkonen’in Lotus ile elde ettiği zaferin ardından Formula 1’de ilk defa Mercedes, Ferrari ve RedBull dışında bir takım yarış galibiyeti kazanıyor.

 

1996 doğumlu genç pilot kariyerinde ilk kez bir grand prix kazanırken 1996 Monaco'da zafere ulaşan Olivier Panis'in zaferinden sonra ilk kez bir Fransız pilot olarak F1'de yarış kazanmış oldu.

Öte yandan AlphaTauri 2008 İtalya'dan sonra ilk kez bir grand prix'yi zirvede tamamladı. Turbo hibrit motorlar döneminde ilk kez Ferrari, Mercedes ve Red Bull dışında bir takım kazandı. 

Yarışta Calor Sainz ikinci Lance Stroll üçüncü olurken cezası sonrası son sıraya gerileyen Lewis Hamilton 7. sırada yer aldı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR