Milli Takım, 2'de 2 yaptı!

İslami Dayanışma Oyunları A Grubu 2. maçında Türkiye, Kamerun'u 3-2 mağlup etti ve grupta 2'de 2 yaptı.

ABONE OL
GİRİŞ 10.08.2022 15:31 GÜNCELLEME 10.08.2022 21:23 Diğer Branşlar
Milli Takım, 2'de 2 yaptı!
Milli Takım, 2'de 2 yaptı!

Selçuk Üniversitesi 15 Temmuz Stadyumu'nda Türkiye ile Kamerun karşı karşıya geldi. Müsabakayı ay-yıldızlı ekip 3-2 kazandı.

Türkiye'ye galibiyeti getiren golleri, 45+2. dakikada Eren Karadağ, 61. dakikada Eren Aydın ve 81. dakikada Tayyip Sanuç kaydetti. Kamerun'un golleri ise 24. dakikada Marou ve 85. dakikada Wassou'den geldi.

Milli Takım 2'de 2 yaptı puanını 6'ya çıkardı. Kamerun ise grupta henüz puanla tanışmadı.

Milli Takım gruptaki son maçında Cezayir ile karşı karşıya gelecek. Grubu ilk 2 sırada tamamlayan ekip yarı finale yükselecek.

Organizasyonda günün programı

Konya'nın ev sahipliği yaptığı ve dün resmi açılışı yapılan 5. İslami Dayanışma Oyunları büyük ilgiyle takip ediliyor.

Yapılan müsabakalarda milli sporcularımızın aldığı sonuçlar şu şekilde:

Milli yüzücülerden toplam 6 madalya!

Konya'da düzenlenen 5. İslami Dayanışma Oyunları'nda para yüzmede milli sporcular 3'ü altın olmak üzere 6 madalya elde etti.

Konya Olimpik Yüzme Havuzu'nda gerçekleşen yüzme yarışlarında Türk sporcular, 3 altın, 1 gümüş ve 2 bronz madalya kazandı.

Kadınlar S4-5 sınıfı 50 metre sırtüstünde kürsüyü Türk sporcular kapattı. Bu stilde Sümeyye Boyacı altın, Sevilay Öztürk gümüş, Emine Avcu ise bronz madalya aldı.

Erkekler S4-5 sınıfı 50 metre sırtüstü finalinde ise Beytullah Eroğlu altın madalya alırken, Hamit Demir ise bronz madalyanın sahibi oldu.

Kadınlar S6-10 sınıfı 100 metre sırtüstü finalinde de Şevval Beren Mutlu altın madalyayı boynuna taktı.

Milli tekvandocular 3 madalya kazandı

Konya'da düzenlenen 5. İslami Dayanışma Oyunları'nda tekvandoda Türk sporcular günü 1 altın, 1 gümüş ve 1 bronz madalyayla tamamladı.

Selçuk Üniversitesi 19 Mayıs Spor Salonu'nda gerçekleşen müsabakalarda kadınlar 49 kiloda Rukiye Yıldırım, finalde İran'dan Bendar Soltani'yi yenerek altın madalya elde etti.

Erkekler 68 kilo finalinde Hakan Reçber, Faslı Abdelbasset Wasfi'yle karşılaştı. Rakibine mağlup olan Hakan, gümüş madalyada kaldı.

Erkekler 68 kiloda ise Ferhan Can Kavurat ise bronz madalya kazandı.

Tekvandoda ilk iki gün sonunda milli sporcular 1'i altın, 4'ü gümüş ve 2'si bronz olmak üzere 7 madalyaya ulaştı.

Milli güreşçilerden toplam 3 madalya

Konya'da düzenlenen 5. İslami Dayanışma Oyunları'nda güreşte ilk gün Türk sporcular 3 madalya aldı.

Konya Teknik Üniversitesi Spor Salonu'nda yapılan güreş müsabakalarında serbest stil 97 kiloda Mustafa Sessiz, finalde mücadele etti. İranlı sporcu Mojtaba Goleij'le karşılaşan Mustafa, sakatlanınca müsabakaya devam edemedi ve altın madalya İranlı güreşçinin oldu. Mustafa ise gümüş madalya kazandı.

Serbest stilde milli sporcular iki bronz madalyanın da sahibi oldu. 74 kiloda Fazlı Eryılmaz, Kazakistan'dan Nurkozha Kaipanov'u, 86 kiloda Osman Göçen, Özbekistan'dan Azizbek Fayzullaev'i yenerek bronz madalya elde etti.

Güreş müsabakaları yarın devam edecek.

Boccede 4 kategoride milli sporcular finale kaldı

5. İslami Dayanışma Oyunları'nda bocce branşında 4 kategoride Türk sporcular final bileti aldı.

TÜYAP Fuar Alanı'nda gerçekleşen bocce müsabakalarında, volo basamakta kadınlarda İnci Ece Öztürk, erkeklerde ise Mehmet Can Yakın finale kaldı.

Volo altın nokta kategorisinde Faik Dursun Öztürk, volo karışık takım basamakta ise Burak Altay-Necla Şahin ikilisi finale yükseldi.

Erkekler volo basamakta finale kalan Mehmet Can Yakın, bu başarısını Türkiye rekoruyla taçlandırdı. Mehmet Can, 49 atıştan 48'ini vurarak yeni Türkiye rekorunun da sahibi oldu.

A Milli Erkek Hentbol Milli Takımı Azerbaycan'ı 29-19 yendi

A Milli Erkek Hentbol Takımı, Konya'da düzenlenen 5. İslami Dayanışma Oyunları'nda B Grubu ikinci maçında Azerbaycan'ı 29-19 mağlup etti.

Selçuklu Belediyesi Uluslararası Spor Salonu'nda oynanan karşılaşmanın ilk yarısını milli takım 11-9 önde tamamladı.

İkinci yarı farkı açan Türkiye, sahadan 29-19'luk galibiyetle ayrıldı.

İlk maçta İran'a 26-20 yenilen milli takım, ikinci maçından galibiyetle ayrılmış oldu. Ay-yıldızlı ekip böylece grup maçlarını tamamladı. Yarı finale yükselecek takımlar 12 Ağustos Cuma günü İran ile Azerbaycan arasında oynanacak karşılaşmadan sonra belli olacak.

Sezer Yavuz Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - Sezer Yavuz

Editör Hakkında

Sezer Yavuz, 20 Şubat 1994'te İstanbul'da doğdu. İlköğretim ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladıktan sonra Kastamonu Üniversitesi gazetecilik bölümünden mezun oldu. İş hayatına 2017 yılında Anadolu Ajansı'nda başladı. 9 Temmuz 2020 yılından itibaren Haber7.com'da çalışmaya devam etmektedir.
YORUMLAR 31 TÜMÜ
  • Yarkan 1 yıl önce Şikayet Et
    Islami ismi çıkarılmalı islamla uymayan uygulamalarla varken islam ismi geçmemeli bu organizasyonda kardeş ulkeler oyunları v.s denmeli
    Cevapla
  • iyi hatirla 1 yıl önce Şikayet Et
    Garuyorumki islam kelimesi cok kisiyi rahatsiz etmis sizin derdiniz oyunlar deyil muslumanlarin bir ariya gelmesi hem islamda sportif aktiviteler yasak deyil Peygamber efendimizinde bazi akivitelere seyretmiye gitti cok da iyi biliniyo
    Cevapla
  • göbekli losyonu 1 yıl önce Şikayet Et
    hadi yenin ama sakın italya ya yenildiğiniz gibi yenileyin
    Cevapla
  • Çapula çırpa 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu yaşta bu zekayla yine iyi
    Cevapla
  • kaf.kum.çık. 1 yıl önce Şikayet Et
    Tebrikler gençler.Hadi inşaallah namağlup bitirirsiniz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR