Yasin suresi oku! Yasin suresi okunuşu (bilgisayar hatlı) - Yasin Suresi Arapça

Yasin suresi, cüz cüz Kuran sayfalarını araştıran birçok okuyucunun özellikle araştırdığı surelerden biri. Hemen hemen her gün okunan Yasin Suresi'ni okumanın sevabı oldukça büyük. Bundan yola çıkarak akıllı cihazlar yoluyla okunan Yasin suresi sayfalarını bir araya topladı.

ABONE OL
GİRİŞ 22.12.2023 11:12 GÜNCELLEME 22.12.2023 11:12 DİNİ BİLGİLER
Yasin suresi oku! Yasin suresi okunuşu (bilgisayar hatlı) - Yasin Suresi Arapça
Yasin suresi oku! Yasin suresi okunuşu (bilgisayar hatlı) - Yasin Suresi Arapça

Yasin Suresi'ni okumak ve Kuran sayfalarına ulaşmak ve onları kısa süre içinde okumak akıllı cihazlar ve internet aracılığı pratik hale getiriyor. Kutsal kitap Kuran-ı Kerim'i zaman ve mekan algısını yok ederek sayfalarını okuyucuya sunan bu sistem oldukça sık tercih ediliyor. 

Ayrıca Kuran-ı Kerim'in tüm cüzlerine sitemiz üzerinden ulaşabilirsiniz... 

Kuran-ı Kerim oku! Kuran kaç sayfa? Cüz cüz Kuran okuCüz cüz Kuran-ı Kerim oku! Kuran'ın tüm cüzleri...

Yasin Suresi Arapça okunuşu ve sureye dair bilgiler haberimizde...

YASİN SURESİ

Yasin Suresi Kuran-ı Kerim'in 22 ve 23. cüzünde (439-440-441-442-443-444) yer almaktadır. İlk iki sayfası 22'inci cüzde, son 4 sayfası ise 2'üncü cüz kapsamındadır. Fatır Suresi'nden sonra gelen Yasin suresi, Kuran'ın 36'ıncı suresidir. 83 ayetten oluşmaktadır. 

YASİN SURESİ OKUMANIN FAZİLETLERİ

Yasin suresi okumak oldukça faziletlidir. Bu sure için "Kuran'ın kalbidir" denilmiştir. Ahireti düşünerek okunan Yasin Suresi tövbelerin kabulüne, ölülere okunması ise günahların affını sağlamaktadır. 

Peygamber Efendimiz'in müşriklerin elinden bu sure sayesinde kurtulduğu bilinmektedir. Önemli işlerin hallolması için okunan bu sure, her derde deva. Mühim meselelerin yoluna girmesi için Yasin Suresi'ni arka arkaya dört kez okumak tavsiye edilmiştir. 

Ayrıca surede 12,24, 47, 60, 69, 77'inci ayette geçen 'Mübin' lafızlarının akabinde edilen duanın da makbul olduğu aktarılmaktadır. 

YASİN SURESİ ARAPÇA OKUNUŞU (BİLGİSAYAR HATLI)

Yasin Suresi 1. sayfaYasin Suresi  2. sayfaYasin Suresi 3. sayfaYasin Suresi 4. sayfaYasin Suresi 5. sayfaYasin Suresi 6. sayfa

YASİN SURESİ NE ZAMAN OKUNUR?

Yasin Suresi sıkıntıların yok olması ve günahların affedilmesi maksadı ile okunmaktadır. Peygamber Efendimiz'i büyük bir beladan koruyan Yasin suresi, en çok okunan surelerden biridir. Bu sure, bilhassa Cuma geceleri, kandil geceleri, sabah namazından sonra okunmaktadır. Haricen, bir istek için de okunabilir.

YORUMLAR 1
  • AHMET 5 ay önce Şikayet Et
    Yasini ŞERİF ne niyyetle okunursa ALLAH kabul eder.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR