Asyalı kadınlar formlarını nasıl koruyor?

Açıklanan istatistiklere göre gezegendeki en ince insanlar Asyalılar. Herkes bu durumu genetik olarak düşünse de asıl nedeni beslenme şekilleridir.

ABONE OL
GİRİŞ 21.08.2017 11:34 GÜNCELLEME 21.08.2017 11:34 Diyet
Asyalı kadınlar formlarını nasıl koruyor?
Asyalı kadınlar formlarını nasıl koruyor?

İşte Asyalı kadınların ince kalmalarının sırları...

Yeme içme alışkanlıklarının farklıları

Asyalı kadınlar fast food tarzı beslenmek yerine daha sağlıklı yiyecekleri tercih ediyor. Yemeklerinde katkı maddesi ve yağ az miktarda bulunduğu içinde fizikleri oldukça düzgün. 

Porsiyon boyutu

Asyalı kadınlar özellikle açık büfesi olan yerlerde her yemekten fazla fazla almak yerine az porsiyon şeklinde aldığı için kilolarını kontrol altında tutuyor. 

Pişirme yöntemleri

Asyalılar yemek yaparken yağda kızartma yerine buharda pişirme yöntemleri tercih ediyor. 

Balık ve deniz ürünleri

Asyalı kadınlar balık ve deniz ürünleri kızartarak yemek yerine yarı çiğ balık etlerini tercih ediyor. 

Fermente ürünler

Türkler için fermente ürün denildiğinde akla salam, sosis ve sucuk gelir. Ancak Asyalı kadınlar için acı biber ve bakladan oluşan ezmeyi sos haline getirip, besinleri içinde marine ettikten sonra tüketmektir. 

Asyalıların yediği etlerin her zaman çiğ olduğunu düşünülür. Ancak acı biber sosun içinde bekletilen et asit sayesinde kendiliğinden pişer. 

Yeşillik bolluğu

Biz Türkler yeşillikleri bile yarım ekmeğin içine koyarak yemeyi tercih ediyoruz. Asyalı kadınlar ise yeşillikleri salata ve sulu yemek olarak tercih ediyor. 

Su yerine soğuk çay

Vücut her zaman kendi sıcaklığını korur. Soğuk su tüketmek bu sıcaklığı azaltır ve vücudu yeniden dengelemek için kalori yakmaya başlar. Bu sebepten Asyalı kadınlar ılık su yerine soğuk su ve soğuk çay tercih ediyor. 

Faydalı tatlılar ve atıştırmalıklar

Türk mutfağının olmazsa olmazı baklava, çikolatalı kek ve şekerpare gibi tatlılardır. Ancak Asyalı kadınlar bu tarz tatlıları tüketirken olabildiğince az porsiyon olarak tüketiyor. 

Yürüme alışkanlığı

Türk milleti en kısa mesafe için bile araba, asansör ve yürüyen merdivenleri tercih ediyor. Asyalı kadınlar ise bunun yerine düzenli yürüyüş yapmaya özen gösteriyor. 

Egzersiz ve meditasyon

Yoğun iş temposundan dolayı çoğu kişi spor yapmaya vakit bulamıyor. Ama televizyon izlemek ya da telefonla uzun saatler oynamak yerine evde egzersiz yapmayı deneyebilirsiniz. 

KAYNAK : Posta
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR