Bilim insanlarının önerdiği 5 diyet

Birçok kişi kendine uygun bir diyet programı bulamadığı için yeteri kadar zayıflayamaz. İşte size bilim adamları tarafından etkisi kanıtlanmış beş diyet önerisi.

ABONE OL
GİRİŞ 08.09.2017 09:23 GÜNCELLEME 08.09.2017 09:32 Diyet
Bilim insanlarının önerdiği 5 diyet
Bilim insanlarının önerdiği 5 diyet

Küçük bir araştırma yaptığınızda birbirinden farklı birçok diyet listesi bulabilirsiniz. Bilim adamları tarafından etkisi kanıtlanmış diyetleri sizler için derledik. 

1-Düşük karbonlu gerçek gıda temelli diyet

Düşük karbonlu gerçek yiyecek temelli diyet, kilo vermek, sağlığı korumak  ve hastalık riskini düşürmek isteyenler için mükemmel bir diyet önerisi.

Genellikle esnek bir diyettir. Bu diyette sebze, et, balık, yumurta, meyve, fındık yerken nişasta, şeker ve işlenmiş gıdaları tüketmemelisiniz. 

2-Akdeniz diyeti

Bu diyet özellikle kalp hastalıklarını önleyici bir diyettir.

Bol miktarda sebze meyve, balık, kümes hayvanatları, tahıl, bakla, çilek, süt ve süt ürünleri, sızma zeytin yağı tüketmelisiniz.

3-Paleo diyeti

Paleo diyeti paleotik çağda yaşayan insanların yemek düzenlerine benzediği için bu ismi almıştır. Pleo diyetinde şunlara dikkat edilir:

Bu diyette işlenmiş gıdalar ve hazır kahvelerden kesinlikle uzak durulur. Bunların yerine köy yumurtası ve az pişmiş et yenir. Bununla birlikte şeker oranı çok olan meyveler az tüketilir.

En az dokuz saat uyunması gereken bu diyette sarımsak ve soğanda sık sık tüketilmesi gereken besinler arasındadır.

4-Vegan diyeti

Çabuk kilo kaybettirdiği ve kalp sağlığını olumlu yönde etkilediği için vegan diyeti son yıllarda çok popüler oldu.

Bu diyette tüm hayvansal gıdalar yasaktır. Sadece doğanın sunduğu otlar yenir. Yüksek lif içeren besinler tüketilir. Genellikle tam tahıllı ürünler tüketilir.

Bol bol su içilir.

5-Glutensiz diyet

Bu diyette glüten içeren hiçbir besin tüketilmiyor. Tüketilmemesi gereken besinler arasında buğday, çavdar ve arpa bulunuyor.

Bunun dışında pirinç, yulaf ve darı içeriklerinde glüten bulunmadığı için tüketilebiliyor. Bunlarla birlikte et ve balık gibi hayvansal besinler tüketiliyor.

 

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR