Çin'de bu kez yabancı futbolcu krizi

Koronavirüs sonrası futbola dönmeye hazırlanan Çin'de yabancı krizi yaşandı. Yurt dışındaki yıldızlar ve teknik direktörlerin ülkeye yeniden girişi için halen izin verilmedi. Anderson Talisca da Çin'e henüz dönmedi.

ABONE OL
GİRİŞ 27.05.2020 09:34 GÜNCELLEME 27.05.2020 09:34 DÜNYA LİGLERİ
Çin'de bu kez yabancı futbolcu krizi
Çin'de bu kez yabancı futbolcu krizi

Koronavirüsün çıkış noktası olan Çin'de, futbola devam etmek için geri sayıma geçildi. Ancak Uzakdoğu ülkesinde pandeminin ardından bu kez de 'yabancı' krizi patlak verdi.

Ülkede şubatta başlaması gereken yeni sezon, korona nedeniyle ertelenirken, haziranda başlatılacak lig öncesi takımlar antrenmanlara başladı. Ancak birçok ekip, yabancı oyuncularının ülkeye geri dönememesi nedeniyle çalışmalarını eksik kadrolarla sürdürüyor.

Çin kulüplerindeki bazı teknik adamlar ve yabancı futbolcular yurt dışında, ülkeye dönebilecekleri zamanı bekliyor. Pandemi nedeniyle 28 Mart'ta sınırların kapatılmasının ardından, vizesi olan ya da oturumu bulunan kişiler bile ülkeye alınmadığı ve bu yasa için tanınan istisnaya futbolcular dahil olmadığı için bu isimlerin gelişi de mümkün olmadı.

Uzakdoğu ülkesinde takımların yeni sezona eksik kadrolarla başlama ihtimali baş gösterirken, koronanın ardından bu kez de bu yüzden yeni bir ertelemenin ortaya çıkmasından endişe ediliyor.

Hocasız takımlar

Çin Süper Lig ekiplerinde yabancı teknik direktörlerin de ülkeye girememesi belirsizlik yaratıyor.

Beijing Guoan, geçtiğimiz haftadan itibaren tesislerinde antrenmanlara başladı. Teknik direktör Bruno Genesio'dan yoksun başlayan çalışmalar, Fransız çalıştırıcının ülke dışında kalması nedeniyle sıkıntıya düştü.

Benzer bir sıkıntıyı Jiangsu Suning takımı da yaşıyor. Jiangsu çalışmalarını Rumen teknik adam Cosmin Olaroui'nin yokluğunda sürdürüyor.

 

ÜLKEYE DÖNEMEYEN FUTBOLCULAR

Paulinho Guangzhou

Talisca Guangzhou

Augusto Beijing Guoan

Fernando Beijing Guoan

Viera Beijing Guoan

Bakambu Beijing Guoan

Kim Min-Jae Beijing Guoan

Teixeira Jiangsu Suning

Miranda Jiangsu Suning

Guedes Shandong Luneng

Cirino Chongqing Lifan

Fernandinho Chongqing Lifan

Marcinho Chongqing Lifan

Kardec Chongqing Lifan

Paulinho Hebei Fortune

Cleo Qingdao Huanghai

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR