Kassam Tugayları, Şalit'in görüntülerini yayınladı

İzzeddin Kassam Tugayları, esir alındıktan 5 buçuk yıl sonra bir takas anlaşmasıyla iade ettiği Gilad Şalit'e ait görüntüleri yayınladı.

ABONE OL
GİRİŞ 04.01.2016 17:17 GÜNCELLEME 04.01.2016 17:17 DÜNYA
Kassam Tugayları, Şalit'in görüntülerini yayınladı
Kassam Tugayları, Şalit'in görüntülerini yayınladı

Gazze’yi yöneten Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin Kassam Tugayları, “Gölge Birimi” adlı ‘gizli güvenlik’ birimini tanıtmak amacıyla bir video prodüksiyonu yayınladı. Görüntülerde, bu birimin İsrailli esirlerin güvenliğini sağlamak ve onları saklamak amacıyla 10 yıl önce kurulduğu belirtiliyor. Görüntülerde 2006 yılında esir alındıktan sonra 2011 yılında bir esir takası anlaşması kapsamında İsrail’e iade edilen asker Gilad Şalit’e ait kesitler de yer alıyor.

Gazze’de esir olduğu döneme ait görüntülerinde, Şalit'in, çayını içerken kitap okuduğu, televizyon izlediği, ‘Gölge Birimi’nin mensuplarıyla yemek yediği hatta kumsalda onlarla gündüz ve yüzü açık bir şekilde mangal yaptığı görülüyor.

Kassam Tugayları, birimin elinde başka esirlerin de olduğunu ima ederek 2014 Gazze savaşında esir aldığı, İsrail'in 'ölü' dediği asker Şaol Aron'ın resimini taşıyan bir dosya ve iki resimsiz dosya daha gösterdi.

Şalit’in ailesi ise Kassam Tugayları’nın yayınladığı görüntülere tepkili. Aile, görüntülerin oğullarının esaret döneminde yaşadığı şartları yansıtmadığını iddia ediyor.

Şalit ailesi, İsrail radyosunda yer alan açıklamasında "Hamas’ın yayınlamış olduğu Şalit’in esaret dönemine ait görüntüler, hiçbir şekilde esir tutulduğu 5 buçuk yıl boyunca olanları, yaşadığı korkuyu ve yalnızlığı yansıtmıyor" ifadelerini kullandı. ( Al Jazeera)

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR