Katar'dan S. Arabistan ve Kaşıkçı mesajı!

Katar Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman Al Sani, 'Kaşıkçı cinayetinin sorumlularının hesap vermeleri gerekir' dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 23.11.2018 09:03 GÜNCELLEME 23.11.2018 09:03 DÜNYA
Katar'dan S. Arabistan ve Kaşıkçı mesajı!
Katar'dan S. Arabistan ve Kaşıkçı mesajı!

Al Sani, İtalya'nın başkenti Roma'da düzenlenen MED-Akdeniz Diyalog Forumu'nda gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayeti sonrasındaki gelişmelerle ilgili açıklamalarda bulundu.

 

 

"BOYKOTUN DEVAM EDİP ETMEYECEĞİNİ BİLMİYORUZ"

Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn ve Mısır'ın Katar'a uyguladıkları boykotu da eleştiren Al Sani, "4 Arap ülkesinin Katar'a karşı boykotunun Kaşıkçı olayı sonrasında devam edip etmeyeceğini bilmiyoruz." şeklinde konuştu.

 

 

ARAP ÜLKELERİNE ZARAR VERDİLER

İtalyan haber ajanslarında yer alan açıklamalarında Al Sani, "Kaşıkçı olayında olanlar bize (Arap ülkelerine) zarar verdi. Biz, uluslararası toplumun çok açık adımlar ve bir cevap beklediğini düşünüyoruz." ifadelerini kullandı.

Al Sani, ayrıca ABD Başkanı Donald Trump'ın Riyad'a ziyaretinde Katar hakkında kötü bilgilendirildiğini söyleyerek, "Katar, ABD ve İran arasında farklılıkları düzeltmede kolaylaştırıcı bir rol oynayarak, bir köprü olabilir." diye konuştu.

Al Sani, ev sahipliğini yapacakları 2022 Dünya Kupası ile "Arap dünyasına yeni bir imaj getirmek ve dünyaya barış mesajı göndermek" istediklerini kaydetti.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 4
  • osmanlı tokadı 5 yıl önce Şikayet Et
    kat kat artar cezası bu pis prens selmanın sudi arabistanda kısasa kısas var o kadardemi
    Cevapla
  • melik 5 yıl önce Şikayet Et
    Halka var ,seçkinlere yok....
    Cevapla
  • Hasan 5 yıl önce Şikayet Et
    Ey Katarli kardesim Sudi arabistan ne dize dost nede bize. Onlar bitmisler de haberleri yok. Biz sizin yanindayiz ve herzaman da olacagiz
    Cevapla
  • Nihal 5 yıl önce Şikayet Et
    Tıpkı tarihte Katar'ın da her zaman bizim yanımızda olduğu gibi... Bu bir vefadır
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR