G20'de kritik imza! Ve Trump dediğini yaptırdı

G20 Liderler Zirvesi için Arjantin'de bir araya gelen ABD Başkanı Donald Trump, Kanada Başbakanı Justin Trudeau ve Meksika Devlet Başkanı Pena Nieto, NAFTA'nın alternatifi olarak ilan edilen ve daha önce üzerinde anlaştıkları ABD-Meksika-Kanada Anlaşması'nı (USMCA) imzaladı.

ABONE OL
GİRİŞ 30.11.2018 17:37 GÜNCELLEME 01.12.2018 09:32 DÜNYA
G20'de kritik imza! Ve Trump dediğini yaptırdı
G20'de kritik imza! Ve Trump dediğini yaptırdı

G20 Liderler Zirvesi için Arjantin'de bir araya gelen ABD Başkanı Donald Trump, Kanada Başbakanı Justin Trudeau ve Meksika Devlet Başkanı Pena Nieto, NAFTA'nın alternatifi olarak ilan edilen ve daha önce üzerinde anlaştıkları ABD-Meksika-Kanada Anlaşması'nı (USMCA) imzaladı.

ÜÇ ÜLKE UZUN SÜREN GÖRÜŞMELER SONUNDA ANLAŞMIŞTI

ABD ve Kanada arasındaki çetrefilli görüşmelerin ardından Meksika'nın da dâhil olduğunu Kuzey Amerika Serbest Ticaret Anlaşması'nın (NAFTA) yenilenmesi kararlaştırılmıştı. ABD ile Meksika Ağustos sonlarında yeni serbest ticaret anlaşması için anlaşmaya varmış ve Kanada'nın katılmaması durumunda ikili anlaşmayı yürürlüğe koyacaklarını duyurmuşlardı.

 

 

TRUMP TEHDİT ETMİŞTİ

ABD Başkanı Donald Trump ülkesini zarara uğrattığı gerekçesiyle anlaşmadan çekilebilecekleri tehdidinde bulunmuştu. Kanada ve Meksika ile ticarette büyük açık veren NAFTA, Trump tarafından "tarihin en kötü ticaret anlaşmalarından biri" olarak tanımlanıyordu.

KAYNAK : Haber7 / Dış Haberler Servisi
YORUMLAR 3
  • ressam 5 yıl önce Şikayet Et
    vay domuzlar sürüsü düsndükleri tek sey cikarlaridir türkiyem sende artik bunlardan birseyler ögrenmeye calis en önemli nokta cikarlardir gerisi teferuatir neden amerika ile avrupa zengin oldular cikar ön plana ciktigi icin anla türkiyem.
    Cevapla
  • ugur Mustafa 5 yıl önce Şikayet Et
    Solda ki yesil kravatli burakrat anlasiliyir ki trump istedigini elde etmis.
    Cevapla
  • Bizdende 5 yıl önce Şikayet Et
    Onlarla papazı aldiya
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR