Türkiye'de yargılanmıştı! Vatandaşlıktan çıkarıldı

İçişleri Bakanı Peter Dutton, Türkiye'de yargılanan Avustralya uyruklu DEAŞ’lı terörist Neil Chistopher Prakash'ın vatandaşlıktan çıkarıldığını açıkladı.

ABONE OL
GİRİŞ 29.12.2018 06:01 GÜNCELLEME 29.12.2018 09:59 DÜNYA
Türkiye'de yargılanmıştı! Vatandaşlıktan çıkarıldı
Türkiye'de yargılanmıştı! Vatandaşlıktan çıkarıldı

Avustralya İçişleri Bakanı Peter Dutton, terör örgütü DEAŞ'ın üst düzey yöneticisi olduğu iddiasıyla Kilis Ağır Ceza Mahkemesinde  yargılanan ve halen Gaziantep H Tipi Cezaevinde tutuklu bulunan Neil Chistopher  Prakash'ın Avustralya vatandaşlığından çıkarıldığını duyurdu. 

 

 

Dutton, bakanlığının resmi sayfasından yaptığı yazılı açıklamada, Prakash'ın terör örgütü DEAŞ'ın hizmetinde bulunmasından dolayı Avustralya vatandaşlığının iptal edildiğini bildirdi. 

Prakash dahil Avustralya’ya bağlılıklarına aykırı eylemlerinden dolayı  toplam 12 kişinin vatandaşlıktan çıkartıldığını vurgulayan Dutton, ‘‘Yurt dışında  terörist davranışlarda bulunan çifte vatandaşların Avustralya vatandaşlığının  sona erdirilmesi, Avustralya'nın uluslararası şiddet içeren aşırılıklara ve  terörizme tepkisinin önemli bir parçasıdır.’’ ifadelerini kullandı. 

 

 

Avustralya’nın DEAŞ’ı 6 Mayıs 2016’da terör örgütü ilan ettiğini  hatırlatan Dutton, terörizme bulaşan ve çifte vatandaşlıkları bulunanların,  Avustralya vatandaşlıklarını kaybedeceklerini kaydetti.

Fiji-Hindistan ve Kamboçya kökenli 27 yaşındaki Avustralya vatandaşı  Prakash ülkenin en çok aranan teröristleri arasında yer alıyor. Bazı medya  organlarında "yalnız, kaybolmuş bir adam, çete üyesi, uyuşturucu sorunu bulunan,  başarısız bir hip hop sanatçısı" olarak tanımlanan Prakash’ın, 2013 yılında  Suriye’ye giderek DEAŞ’e katıldığı ve ismini Abu Khaled al-Cambodi olarak  değiştirdiği belirtiliyor.

Prakash, 24 Ekim 2016'da Kilis sınır hattından yasa dışı yollarla  Türkiye'ye geçmeye çalışırken yanında Rumana Bibi ve Fadxiya Ahmed ile  yakalanmış, terör örgütü DEAŞ'ın üst düzey yöneticilerinden olduğu tespit  edilmişti.

Halen Gaziantep H Tipi Cezaevinde tutuklu bulunan ve Kilis Ağır Ceza  Mahkemesinde Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla 20 Aralık 2018’de  hakim karşısına çıkan Prakash, ''Ben 2 yıl 2 aydır cezaevindeyim. Ben DEAŞ'tan  ayrılmış birisiyim. DEAŞ ile hiçbir ilgim yoktur. Tövbe ettim, neden bu kadar tutuklu kaldım anlayamıyorum." ifadelerini kullanmıştı.

Avustralya, sosyal medya üzerinde yayınlanan görüntülerde terör örgütünün propagandasını yapan ve Avustralya'ya yönelik terör eylemi çağrısında bulunan Prakash'ın Türkiye’den iadesini istemişti. 

YORUMLAR 23 TÜMÜ
  • kamil 5 yıl önce Şikayet Et
    bızde neye vatandaslıktantan cıkarmıyorlar hayret bır sey
    Cevapla
  • A.A.H.7 5 yıl önce Şikayet Et
    olan bize oldu desene. Kir elimizde kaldi. millet doyursun artik. ileridese istanbul sokaklarinda gezer, yurtdisi edemezsin ömür boyu iceride tutamazsin. vatana millete hayirli olsun.
    Cevapla
  • Ibrahim 5 yıl önce Şikayet Et
    Unutmayin! Bu adam avusturalyanin adamo ajani dir...elbette ajanlarin bir taktigi de ulkesini zor durum da birakmamak icin o ulkeye dusmanca ifadelerde buluna bilir..Buna ters Algi yada algi pramidini ters kurmak denir bilim bunlari artik...
    Cevapla
  • Misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    PKK ve sempatizanları da vatandaşlıktan çıkarılmalıdır. Yandaşlarının elinden kimliklerini de almak lazım.
    Cevapla
  • braweheart 5 yıl önce Şikayet Et
    aynen katılıyorum kardeşim o dışarıdan görünmeyen sempatiklerde bakın nasıl dökülüyorlar destekliyorum +1
    Cevapla
  • Onur 5 yıl önce Şikayet Et
    Bir bizim ülkemiz bu bi teröristleri vatansaşlıktan çıkartamadı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR