İran'dan Pakistan'a uyarı: Suudi Arabistan'a dikkat edin!

İran Devrim Muhafızları Ordusu Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani, İslamabad hükümetini Pakistan topraklarındaki "Suud destekli teröristlere" karşı uyardı.

ABONE OL
GİRİŞ 22.02.2019 09:10 GÜNCELLEME 22.02.2019 09:10 DÜNYA
İran'dan Pakistan'a uyarı: Suudi Arabistan'a dikkat edin!
İran'dan Pakistan'a uyarı: Suudi Arabistan'a dikkat edin!

İran'ın yarı resmi ajansı Tesnim'in haberine göre, Mazenderan eyaletinde düzenlenen bir etkinlikte konuşan Süleymani, Devrim Muhafızları Ordusu mensuplarının hedef alındığı terör saldırısının intikamını "Suudi Arabistan destekli teröristlerden" alacaklarını belirtti.

 

Terör saldırısının ardından Pakistan'dan gelen kınamaların yetersiz olduğunu ve bölgede İran'a karşı faaliyet gösteren terör örgütlerine karşı somut adımlar atılmasını beklediklerini dile getiren Süleymani, "Pakistan topraklarındaki Suud destekli teröristler, İran, Afganistan ve Hindistan'a zarar veriyor. Pakistan'a bu rolü biçenler ülkeyi parçalamak istiyor. Pakistan bunun farkına varmalı." dedi.

Suudi Arabistan'ın finansal güçle bölgesel nüfuz elde etmeye çalıştığını ifade eden İranlı komutan, şöyle konuştu:

 

"Suud'un birkaç milyar dolarla Pakistan'ı komşularıyla çatışma durumuna getirmesine, bu ülkenin hükümeti ve ordusu müsaade etmemeli. Pakistan bizim dostumuzdur ancak kimse İran'ı sınamaya kalkmasın."

İran'ın güneydoğusunda yer alan Pakistan sınırındaki Sistan ve Belucistan eyaletine bağlı Zahidan kentinde 13 Şubat'ta bomba yüklü araçla Devrim Muhafızları Ordusu mensuplarına yönelik intihar saldırısında 27 asker hayatını kaybetmişti.

Saldırıyı, bölgede faaliyet gösteren Ceyşu'l Adl isimli örgüt üstlenmişti. Saldırının failleri olarak ABD, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni işaret eden İran, Pakistan yönetimini de sınır güvenliğini sağlamamakla suçluyor.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 3
  • ŞAMİLHAN 5 yıl önce Şikayet Et
    27 az 270 olsa hak ettiniz derdim. Suriye yemen döktüğünüz kanda gözyaşında boğulun
    Cevapla
  • misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    şamil sen israil adınamı konuşuyorsun suriyede türkiye dahil ilk zamanlar israil adına savaş vardı bu gün türkiye de dahil onlardan kurtulmanın yolu aranıyor iyiki iran suriyede dik durmuş yoksa sizi bilmem ama bizim halimiz perişan olurdu...gerçi sana göre pyd de müslüman ama bize göre durdu cephe önemli yoksa 1,cihan harbinde osmanlıya karşı savaşanların çoğu müslümandı ama ingilizlerin safındaydı.
    Cevapla
  • misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    danzelhana bak sen ...! hayret .!
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR