Kassam Tugayları'ndan İsraillilere çağrı: Onlara sorun!

Hamas Hareketi'nin askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, İsrail yönetiminin istemesi durumunda Gazze Şeridi'ndeki İsrailli esir ve kayıp askerler konusunun çözüme kavuşturulabileceğini açıkladı.

ABONE OL
GİRİŞ 24.07.2019 17:26 GÜNCELLEME 24.07.2019 17:26 DÜNYA
Kassam Tugayları'ndan İsraillilere çağrı: Onlara sorun!
Kassam Tugayları'ndan İsraillilere çağrı: Onlara sorun!

Kassam'ın askeri sözcüsü Ebu Ubeyde bir televizyon kanalına yaptığı açıklamada, Gazze'deki esir ve kayıp İsraillilere ait konunun çözüme kavuşturulması konusunda gerçek bir fırsatın söz konusu olduğunu söyledi. Ebu Ubeyde, daha önceki esir takası anlaşmasında olduğu gibi İsrail'in gereken bedeli ödemesi durumuna konunun çözümünün bulunduğuna dikkati çekti.

İSRAİL YÖNETİMİ ESİR İSRAİLLİLERİ GÖRMEZDEN GELİYOR

 

 

İsrail yönetiminin, esir ve kayıp askerler konusunu görmezden gelme nedenini, onların birer kemik ve ceset olmasına bağladığını kaydeden Ebu Ubeyde, bu doğruysa da askerlerin cesetlerinin iade edilerek ailelerinin hayallerinin yerine getirilmesine neden çalışılmadığını sordu. Ebu Ubeyde "İsrail gerçekle yüzleşmekten ve bedel ödemekten kaçıyor ve askerlerin ailelerini uyuşturuyor" şeklinde konuştu.

İSRAİLLİ ESİRLERİN AİLELERİNE: ÇOCUKLARINIZI YOK EDİP TERK EDENLER ŞİMDİ SEÇİM YAPIYOR

İsrailli esir ve kayıpların ailelerine seslenen Ebu Ubeyde, "İsrail'deki askeri ve siyasi kadrolar 2014'te çocuklarınızı yok edip terk edip gidenlerdir, şimdi yine aynı kişiler seçim üzerine seçim yapıyorlar" ifadelerini kullandı.

 

 

Ebu Ubeyde, esir ve kayıp ailelerine "Yöneticilere çocuklarımızı nereye bıraktınız diye sormanız gerekiyor" dedi.

İzzeddin el-Kassam Tugayları ilk kez Nisan 2016'da, ellerinde İsrail askerinin bulunduğunu duyurmuş ancak ölü ya da sağ olduklarına dair bilgi vermemişti.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 1
  • Umut 4 yıl önce Şikayet Et
    Filistinin en savasci grubu cok saglamlar doger gruplar birbirlerini yiyor. Fko zaten sosyalist bir fikir guduyor. Yolunuz acik namlunuz saglam olsun
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR