Flaş gelişme! Türk askeri ve yetkilileri 45 yıl sonra bölgeye girdi

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) hükümeti, 1974'ten beri kapalı olan ve 'Hayalet Şehir' olarak bilinen Maraş'ın açılması için çalışmalara hız verdi. Maraş'ın geleceğini yakından ilgilendiren envanter çalışması için hazırlık yapan ekip bugün bölgeye giriş yaptı.

ABONE OL
GİRİŞ 25.07.2019 17:06 GÜNCELLEME 25.07.2019 17:36 DÜNYA
Flaş gelişme! Türk askeri ve yetkilileri 45 yıl sonra bölgeye girdi
Flaş gelişme! Türk askeri ve yetkilileri 45 yıl sonra bölgeye girdi

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) hükümeti, 1974'ten beri kapalı olan ve "Hayalet Şehir" olarak bilinen Maraş'ın açılması için çalışmalara hız verdi. Maraş'ın geleceğini yakından ilgilendiren envanter çalışması için hazırlık yapan ekip bugün bölgeye giriş yaptı.

 

 

1974'ten sonra bölgeye ilk kez giriş yapacak olan çalışma ekibine KKTC Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay başkanlık etti. Özersay, ilk gün incelemesiyle ilgili açıklama yaptı.

 

 

"45 YIL ARDAN SONRA İLK KEZ"

Bakan Özersay, "Bu sabahtan itibaren Kapalı Maraş Envanter Komisyonu bölgeye girerek saha çalışmasına başlamış durumdadır" diyen Özersay, "45 yıl aradan sonra bu denli geniş bir heyet ilk kez kapalı Maraş'ta inceleme ve çalışma yapmaya başladı. Masa başı çalışmalarımıza paralel olarak, arazide incelemelerimizi önümüzdeki günlerde farklı kurumlarından ekibe eklenecek uzman arkadaşlarımızın da desteği ile teknik komite düzeyinde de sürdüreceğiz" dedi.

Özersay şöyle devam etti: "Hükümet olarak Kapalı Maraş konusunda laf olsun diye bir karar almadığımızı, aldığımız karar doğrultusunda çalışmalarımızı ciddiyetle sürdüreceğimizi ve statükonun sembolü haline dönüşen bu bölgeye dair açılımları hayata geçirmeye kararlı olduğumuzu herkesin bilmesini istiyorum. Burası hem Mağusa, hem Maraş hem de genel anlamda Kıbrıs için yeni bir soluk olabilir, olmalıdır da. Kavurucu sıcağa, güneşe rağmen çalışmalara katılan başta komisyon üyeleri olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum."

KAYNAK : DHA
YORUMLAR 10 TÜMÜ
  • Ömer 4 yıl önce Şikayet Et
    Rumlarla pazarlık amacıyla ele geçirildi. .Bir vakit Rum lara pazarlikta teklif edildi. .Rumlar bu teklifi bile kabul etmedi. .Enayiliklerine doymasin lar
    Cevapla
  • Fırat 4 yıl önce Şikayet Et
    Bizimle anlaşmazlarsa olacağı buydu. Rumların 60'larda orda burda hava attığı sahilleri şimdi biz işletelim de bir görsünler nasıl işletilirmiş.
    Cevapla
  • FAHRİ25 4 yıl önce Şikayet Et
    gec kalmıs bır karardır. yınede hayırlı olsun yavru vatana
    Cevapla
  • selim ileri 4 yıl önce Şikayet Et
    ülkenin bir kentinin ne amaçla kapalı tutulduğunu anlamak mümkün değil. her karış toprağıyla vatan üstünde egemenlik sağlayamayan insanlar özgür ve egemen olduklarını nasıl iddia edebilirler?
    Cevapla
  • dinibütünoğlu 4 yıl önce Şikayet Et
    harika
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR