Tanzanya'da ölü sayısı 69'a yükseldi! Üç gün yas ilan edildi

Tanzanya'nın doğusundaki Morogoro kentinde bir petrol tankerinin patlaması sonucu yaşamını yitirenlerin sayısı 69'a çıktı ve ülkede 3 gün yas ilan edildi.

ABONE OL
GİRİŞ 11.08.2019 18:59 GÜNCELLEME 11.08.2019 18:59 DÜNYA
Tanzanya'da ölü sayısı 69'a yükseldi! Üç gün yas ilan edildi
Tanzanya'da ölü sayısı 69'a yükseldi! Üç gün yas ilan edildi

Bölge Polis Komiseri Steven Kabwe, Morogoro'da dün sabah saatlerinde devrilen petrol tankerin patlaması sonucu 69 kişinin öldüğünü bildirdi.

 

 

Yetkililer, patlamada yaralanan 72 kişinin ciddi yanıklarla Morogoro Bölge Hastanesi ile eski başkent Darüsselam'daki Muhimbili Ulusal Hastanesi'nde tedavi gördüğünü açıkladı. Basındaki haberlerde, tanker sürücüsünün, motosiklete çarpmamak için aracın kontrolünü kaybettiği belirtildi.

Öte yandan, kazadaki kurbanların çoğunun, tankerden sızan petrolü bidonlara doldurmaya çalışan motosiklet sürücüleri olduğu öğrenildi. Cesetlerin tespiti için DNA testlerinin yaptırıldığı da duyuruldu.

 

 

ÜÇ GÜN YAS İLAN EDİLDİ

Tanzanya Cumhurbaşkanlığı İletişim Ofisi'nden yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı John Magufuli'nin patlama nedeniyle pazartesi gününden itibaren ülkede 3 gün yas ilan ettiği bildirildi. Nijer'de mayıs ayında yaşanan benzer bir patlamada ise 76 kişi hayatını kaybetmiş, üç gün yas ilan edilmişti.

KAYNAK : AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR