Görüşmenin detayları ortaya çıktı! Merkel'den tam destek

Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın Almanya Başbakanı Angela Merkel ile New York'ta gerçekleştirdiği görüşmede Suriye'ye dönecek mültecilerin dönüş planı ele alındı. Merkel, Güvenli Bölge'ye destek verdiğini açıkladı.

ABONE OL
GİRİŞ 25.09.2019 10:43 GÜNCELLEME 25.09.2019 10:44 DÜNYA
Görüşmenin detayları ortaya çıktı! Merkel'den tam destek
Görüşmenin detayları ortaya çıktı! Merkel'den tam destek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın New York'ta Almanya Başbakanı Angela Merkel ile yaptığı görüşmenin detayları ortaya çıktı. Görüşmede Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Suriye'ye geri dönecek mültecilerin hangi çerçevede ve hangi bölgelere yerleştirileceği konusunu Merkel'e anlattığı, Alman liderin de 'Güvenli Bölge' çalışmalarını desteklediği öğrenildi.

 

 

Birleşmiş Milletler'in 74. Genel Kurulu için New York'ta temaslarını sürdüren Cumhurbaşkanı Erdoğan dün Almanya Başbakanı Merkel ile görüşmüştü.

İki liderin görüşmesinin ayrıntılarında detaylar gün yüzüne çıktı.

 

 

MERKEL'DEN GÜVENLİ BÖLGEYE DESTEK

Habertürk'te yer alan haberie göre; görüşmede Merkel'in Suriye'de güvenli bölgenin oluşturulması konusunda Cumhurbaşkanı Erdoğan'a destek verdiği ortaya çıktı. Mülteci baskısını azaltmanın kendileri için de iyi olacağını vurgulayan Merkel, "Türkiye'nin yükünü hafifletmek için bizim de gayret etmemiz ve mülteci fonunu hızlandırmamız lazım" dedi.

MÜLTECİLERİN DÖNÜŞ PLANINI AKTARDI

Görüşmede Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye'ye geri dönecek mültecilerin hangi planlama çerçevesinde, nasıl ve hangi bölgelere yerleştirileceği konusunu anlattı.

SURİYE KONUSUNDA DÖRTLÜ ZİRVE YAPILABİLİR

Ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Angela Merkel, Suriye konusunda dörtlü zirvenin yeniden toplanması konusunda mutabakata vardı. Dörtlü zirvenin Ekim ayında toplanabileceği ifade ediliyor.

Öte yandan Merkel'in Ocak ayında Türkiye'yi ziyaret edebileceği belirtildi.

YORUMLAR 10 TÜMÜ
  • Pelin 4 yıl önce Şikayet Et
    Merkelin veya Almanyanin cebinden para cikmayacagi ve hatta karli cikacagi icin bu projeye karsi cikmasi sacmalik olurdu
    Cevapla
  • Reis 4 yıl önce Şikayet Et
    guvene biliriz simdi cunku kendi cikarlari dogrutusunda gerektiriyor biE destek vermek yoksa 4 milyon yeni akim avrupa icin felaket olur mecburlar
    Cevapla
  • tunctunc 4 yıl önce Şikayet Et
    hadi bee utanmaz bozuk milliyetsiz gurursuzlar..
    Cevapla
  • Ahmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Titrek teyze Suriyeliler Almanya’ya gelmesin diye destek çıkıyor yoksa Almanların hesabı başka. ABD’den geri kalır yanları yok Almanya’da Türkiye düşmanlarıyla kol kola
    Cevapla
  • Vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    Güvenmeyin bunlara, bunlar sırf kendilerini birde keselerini düşünüyor!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR