Açıklamalar peş peşe geliyor! Almanya'dan Türkiye'ye satışına engel

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, Suriye'deki Barış Pınarı Harekatı nedeniyle Türkiye'ye silah satışlarına getirilen sınırlamaya açıklık getirdi ve geçmişte onay verilmiş satışların da engellenebileceğini söyledi.

ABONE OL
GİRİŞ 07.11.2019 10:56 GÜNCELLEME 07.11.2019 11:00 DÜNYA
Açıklamalar peş peşe geliyor! Almanya'dan Türkiye'ye satışına engel
Açıklamalar peş peşe geliyor! Almanya'dan Türkiye'ye satışına engel

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas'ın, muhalefetin sorularını yanıtladığı Federal Meclis'teki genel kurul oturumu Türkiye ile ilgili hararetli tartışmalara sahne oldu.

 

Türkiye'nin Barış Pınarı Harekatını "uluslararası hukuku ihlal eden işgal" olarak nitelendiren Maas, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile bir araya geldiği Ankara ziyareti sırasında Türk hükümetine "Suriye'den askeri olarak çekilin" mesajını verdiklerini söyledi.

 

SİLAH İHRACATINA AÇIKLIK GETİRDİ

Muhalefetin, AB'nin Türkiye'ye neden resmi bir silah ambargosu kararı almadığı yönündeki sorularını yanıtlayan Maas, "Türkiye NATO partneri, usul ile ilgili pek çok soru gündeme geldi. Bizim için önemli olan hızlı bir karar alınmasını sağlamaktı ve bu karar sağlandı. Bizim açımızdan silah tedarikinin durdurulması kararı, yeni silah ihracat onayları için olduğu kadar ihracat onayı verilmiş olanlar için de geçerli" dedi.

"ERDOĞAN'IN SÖZLERİNE BOYUN MU EĞDİNİZ" SORUSU

Oturumda Maas'a, "Erdoğan'ın işgale eleştiriler üzerine 'kapıları açar mültecileri göndeririz' tehdidi nedeniyle mi Türkiye'nin askeri işgaline yaptırım uygulamakta sessiz kaldınız?" sorusu yöneltildi.

Türkiye'nin askeri harekatını büyük ölçüde durdurduğuna dikkat çeken Maas, "Türkiye'nin Suriye'nin kuzeydoğusuna işgali, ilk başladığı şekliyle sürseydi ekonomik yaptırımlar uygulanmaktan da çekinmeyecektik. Bunu açıkça söyledik. Türk cumhurbaşkanın yaptığı açıklamanın sadece bir beyan olduğundan yola çıkıyoruz" dedi.

"TÜRKİYE'Yİ NATO'DAN DIŞLAMAK DOĞRU DEĞİL"

Maas, Türk hükümetinin Suriye harekatına gerekli tepkinin gösterildiğini, harekatın da fiilen durdurduğunu söylemekle birlikte, Türkiye'nin Rusya ya da Çin gibi başka müttefikler bulmasına yol açılacak şekilde NATO'dan dışlanmasının stratejik açıdan doğru olmayacağını da sözlerine ekledi.

KAYNAK : Deutsche Welle
YORUMLAR 115 TÜMÜ
  • Teo 4 yıl önce Şikayet Et
    Almanlar bize silah'mı satıyor? Saçma...
    Cevapla
  • Mehmet akif 4 yıl önce Şikayet Et
    Türkiyeyi natodan dışlamak doğru diilmiş. lafa bak.Türkiye tek başına nato.Türkiye olmasa sizi 3 kuruşluk köfte yaparlar.
    Cevapla
  • vanlı 4 yıl önce Şikayet Et
    Kıralına eyvalahımız olmaz durmak yok yola devam cıldırın
    Cevapla
  • Yozgatlı 4 yıl önce Şikayet Et
    Siz köpek sohları öyle ksrar aldıkça bizim hayrımıza oluyor. Kendi silahlarımızı yapıyoruz. Siz böhle devam edin
    Cevapla
  • misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    elin gavuru bilime uğraşmış bizim müslüman ülkeler yatmaya alismiş
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR