Cemal Kaşıkçı sözleri Uber'in CEO'suna geri adım attırdı

En büyük 5. hissedarı Suudi Arabistan olan Amerikan Uber şirketinin CEO'su Dara Khosrowshahi, önce Cemal Kaşıkçı cinayetinin "ciddi bir hata" olduğunu söyledi, sonra sözlerinden pişmanlık duyduğunu açıkladı.

ABONE OL
GİRİŞ 11.11.2019 09:26 GÜNCELLEME 11.11.2019 09:26 DÜNYA
Cemal Kaşıkçı sözleri Uber'in CEO'suna geri adım attırdı
Cemal Kaşıkçı sözleri Uber'in CEO'suna geri adım attırdı

Amerikan HBO kanalında yayımlanan "Axios on HBO" programına katılan Uber CEO'su Dara Khosrowshahi'nin, Kaşıkçı yorumları tartışmaya neden oldu.

 

Khosrowshahi, Kaşıkçı cinayetiyle ilgili, "Bu ciddi bir hataydı. Biz de hatalar yaptık. Mesela şoförsüz araçlar konusunda hata yaptık, sonra bunu durdurduk. İnsanlar hata yapar ancak bu, onların asla affedilmeyeceği anlamına gelmez" ifadesini kullandı.

GERİ ADIM ATTI

HBO'daki yayından kısa süre sonra Axios haber sitesine bir açıklama gönderen Khosrowshahi, önceki sözlerinden pişmanlık duyduğunu vurgulayarak, "O anda inanmadığım bir şeyler söyledim. Cemal Kaşıkçı'ya gelince elbette onun öldürülmesi kınanmıştır ve affedilecek bir şey değildir" değerlendirmesinde bulundu.

 

En büyük yatırımcılarından biri Suudi Arabistan yönetimi olan Kaliforniya merkezli Uber şirketi, Kaşıkçı cinayetinin ardından bu ülke ile olan ilişkileri sebebiyle zaman zaman eleştiri toplamıştı.

Mayıs ayında halka arz edilen Uber'in en büyük 5. hissedarı olan Suudi Arabistan Kamu Yatırım Fonu, o günkü koşullarda toplam değeri 3 milyar 400 milyon dolar olan hisselerin, yüzde 4,3'ünü satın almıştı.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 6 TÜMÜ
  • KAMİL 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu sorunların çözülmesi için çalışma sürelerinin bazı Avrupa ülkelerinde olduğu gibi kayıt altına alınarak düzenlenmesi, kanuna tabi yevmiye alınması ya da maaşlı çalışılması, kiraların kanuna göre belirlenmesi, kiraya verenlerden gelir vergisi talep edilmesi, mal sahiplerinin gerçek kazançları üzerinden vergilendirilmesi, araçlara taksimetreye bağlı yazar kasa konması ve galericilerin tekelinin yıkılması gerekiyor. Özellikle bazı galericilerin kendi aralarında belirlediği kira ve plaka fiyatları mesleği zor duruma düşürüyor.
    Cevapla
  • gezgin fukon 4 yıl önce Şikayet Et
    uber bir yahudi ajan firmasi bu firma kayit olurken insanlarin butun detaylarini fisliyor sonra butun taksilerinde bulundugu yeri cekim yapma kapasiteli kamaralala donatilmis durumda dolastigi her yeri goruntuleyip israil ve petnogona mikrosfot aracilili ile kisisel detay veriyor boylesine guclu gelistirilmis bir gezici istihbarat ajani duyrulur
    Cevapla
  • Enes 4 yıl önce Şikayet Et
    Ubere binsek olmuyor taksi desen oda bi facia
    Cevapla
  • ali 4 yıl önce Şikayet Et
    kimse uber kullanmasın bızim taksilerde kendine ceki düzen versin
    Cevapla
  • sde 4 yıl önce Şikayet Et
    hüsrevşahi soyadı iran orijinli biri bu ceo
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR