Özersay'dan KKTC bayrağının yakıldığı Kıbrıs Rum kesimine tepki

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, Rum Yönetimi’nin 'KKTC bayrağı yakılması' sonrasında sessiz kaldığını belirterek, "Bu suskunluk hayra alamet değil” dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 18.11.2019 00:30 GÜNCELLEME 18.11.2019 00:32 DÜNYA
Özersay'dan KKTC bayrağının yakıldığı Kıbrıs Rum kesimine tepki
Özersay'dan KKTC bayrağının yakıldığı Kıbrıs Rum kesimine tepki

KKTC Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Rum yönetimi ve siyasi partilerinin olay karşısında takındığı tavrı eleştirerek, "Kıbrıs Rum siyasi partilerinin ve Rum liderinin suskunluğu dikkati çekicidir." değerlendirmesinde bulundu.

Sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada Özersay şu ifadeleri kullandı:

 

“Bayrağımızın yakılması ve ertesinde Dışişleri Bakanlığı olarak göstermiş olduğumuz tepkiye cevaben ELAM’dan gelen cüretkar açıklama kadar, Kıbrıs Rum siyasi partilerinin ve Rum liderinin suskunluğu dikkat çekicidir. Kıbrıs Türklerini hedef alan bu tür hareketlerin suskun kalınarak onaylanmasıdır aslında asıl tehlikeli olan. Özellikle sayın Anastasiades bu olaylar karşısında bunları kınayan, doğru bulmadığını söyleyen bir açıklama yapmadıkça ve şiddeti teşvik eden bu tür davranışlara karşı tedbir almadıkça, Kıbrıs’ta mevcut güvensizlik derinleşir. Sayın Anastasiades’i sorumluluğunun bilinciyle hareket etmeye davet ediyorum. Bu suskunluk hayra alamet değil.”

YORUMLAR 1
  • emrew 4 yıl önce Şikayet Et
    sanirim adanin kalan kismini vermek istiyorlar.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR