'Çavuşoğlu'na da söyledim' deyip duyurdu! Almanya'dan casus açıklaması

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, Japonya'da görüştüğü Türk mevkidaşı Mevlüt Çavuşoğlu'na, Ankara'daki Alman büyükelçiliğine hukuki danışmanlık hizmeti veren avukatın tutuklanmasıyla ilgili endişesini iletti. Çavuşoğlu ise konuyla yargı makamlarının ilgilendiğini söyledi.

ABONE OL
GİRİŞ 23.11.2019 15:25 GÜNCELLEME 23.11.2019 16:55 DÜNYA
'Çavuşoğlu'na da söyledim' deyip duyurdu! Almanya'dan casus açıklaması
'Çavuşoğlu'na da söyledim' deyip duyurdu! Almanya'dan casus açıklaması

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, Japonya'daki G20 Dışişleri Bakanları Toplantısı kapsamında Türk mevkidaşı Mevlüt Çavuşoğlu ile bir araya geldi. Görüşmede Maas Çavuşoğlu'na, Ankara'daki Alman büyükelçiliğine hukuki danışmanlık hizmeti veren Türk avukat Yılmaz S.'nin tutuklanmasına ilişkin endişelerini iletti. Almanya'nın söz konusu avukatın tutuklanma nedenini anlayamadığını belirten Maas, "Ona bir kez daha gerçekten buna anlam veremediğimizi söyledim" dedi. Alman bakan, Türkiye'deki diğer birçok tutuklama gibi bu kararın da "anlaşılmaz" olduğunu öne sürdü.

 

"DİYALOG HALİNDE OLMALIYIZ"

Maas, Çavuşoğlu'nun ise konuyla yargı makamlarının ilgilendiğini söylediğini aktardı. Almanya-Türkiye ilişkilerini "zor" diye tanımlayan Maas, "Buna karşın birbirimizle diyalog halinde olmalıyız" ifadesini kullandı.

 

MAAS DAHA ÖNCE DE KONUŞMUŞTU

Almanya Dışişleri Bakanı Maas, Japonya'da yaptığı ilk açıklamada, soruna "hızlı bir çözüm" bulunması gerektiğini belirterek avukat Yılmaz S.'nin tutuklanmasının "hiçbir şekilde kabul edilemez" olduğunu söylemişti.

AVUKATIN AVUKATINDAN AÇIKLAMA

Avukat Yılmaz S.'nin avukatı, dpa'ya yaptığı açıklamada, "Alman Büyükelçiliği hukuki danışmanlık talep etti. O da ücret karşılığında hukuki danışmanlık verdi ve hiçbir belge almadı" dedi. Avukat, Sincan Cezaevi'nde tutulan müvekkili hakkındaki iddianamenin önümüzdeki hafta tamamlanmasını beklediklerini sözlerine ekledi.

Almanya tarafından Ankara'da görevlendirilmiş! Türkiye casusu yakaladı

TÜRKİYE CASUSU YAKALAMIŞTI

Türkiye'den kaçan binlerce FETÖ'cü ve PKK'lının gittikleri ülkelerdeki iltica trafiğini yöneten avukat Yılmaz S., dört ay süren dikkatli takip sonucu yakalanmıştı. Almanya adına çalışan Yılmaz S.'nin, üzerinde ve İstanbul'daki bürosunda FETÖ soruşturmalarında adı geçenlere ait binlerce belge bulunmuştu. Tutuklanan Yılmaz S., casusluktan yargılanıyor.

KAYNAK : Deutsche Welle
YORUMLAR 31 TÜMÜ
  • adil poyraz 4 yıl önce Şikayet Et
    mit dogru ellerde olunca ne guzel isler yapılıyor... eskisi gibi ulkemizde at kosturamayacaksiniz, piyonlariniz, filleriniz, kaleleriniz tek tek düşüyor...
    Cevapla
  • Mert 4 yıl önce Şikayet Et
    Ucu Almanlara dokunacak, o yüzden anlam veremiyor! Almanya’daki yakalanan Türkler için biz de çooook endişeliyiz! Çavuşoğlu bunu dile getirsin, anlam veremediğini
    Cevapla
  • Erhan 4 yıl önce Şikayet Et
    Alman cezaevlerinde onbinlerce Türk tutuklu bunu dike getirin neden tutuklu diye
    Cevapla
  • abc 4 yıl önce Şikayet Et
    Endişeli iseniz bir haltlar yemişsiniz demektir.
    Cevapla
  • Ahmet42 4 yıl önce Şikayet Et
    Endişelenirsin tabii. Yediğin haltlar meydana cikacak , adamini almaya calisiyorsun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR