Merkel'den Suriye açıklaması: Değişime ihtiyaç var

Almanya Başbakanı Angela Merkel, BM Genel Sekreteri Guterres ile yaptığı görüşme öncesinde Suriye'de siyasi değişime ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

ABONE OL
GİRİŞ 26.11.2019 22:09 GÜNCELLEME 26.11.2019 22:10 DÜNYA
Merkel'den Suriye açıklaması: Değişime ihtiyaç var
Merkel'den Suriye açıklaması: Değişime ihtiyaç var

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Suriye'de siyasi değişime ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

 

 

Merkel, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres ile yaptığı görüşme öncesinde düzenlenen basın toplantısında, Suriye Anayasa Komitesi toplantılarına işaret ederek, Almanya'nın buraya katkı sağlamak istediğini belirtti.

"Çünkü Suriye'de siyasi değişime ihtiyacımız var. Yeni bir anayasa üzerinde çalışmaya ihtiyacımız var." ifadesini kullanan Angela Merkel, ancak o zaman Ürdün'den, Lübnan'dan, Türkiye'den ve hatta Almanya'dan mültecilerin bir gün geri dönmesini sağlayacak şartların Suriye'de oluşturulabileceğinin altını çizdi.

 

 

Libya'daki barış sürecinin de önemli olduğuna işaret eden Merkel, bu konuda Berlin'de yapılan görüşmelerin Libya'da siyasi istikrarın sağlanmasına katkı sağlamasını ümit ettiğini dile getirdi. 

Bunun Sahel Bölgesi ve Libya'nın güneyindeki terörizmin önlenmesi için büyük öneme sahip olduğunu ifade eden Angela Merkel, bu konuda da BM'nin çalışmalarını desteklediklerini vurguladı.

BM Genel Sekreteri Guterres de Suriye'deki krizin uzun bir süredir devam ettiğini belirterek, "Suriye halkının çektiği acı şok edicidir." dedi.

Guterres, Suriye Anayasa Komitesinin oluşturulmasının önemli olduğunu dile getirdi.

Libya konusunda düzenlenmesi planlanan zirvenin bir çözüm bulmaya yardımcı olacağını belirten Antonio Guterres, Libya'ya barış getirilmesinin Sahel Bölgesi'nin istikrarlı olması anlamına geldiğini kaydetti.

YORUMLAR 7 TÜMÜ
  • Altaylar 4 yıl önce Şikayet Et
    Aferin yeni mi anladın, jeton köşeli herhalde
    Cevapla
  • SHTu. Han 4 yıl önce Şikayet Et
    esedin yerinde olsam rusya ile konusur türkiyninde dolayli destegini alip amerikaya cikin buradan derim...merkepe gelince tayyipi takip bile edemiyor 7 yil geriden geliyor güvenli bölge teklidini o zaman kabul etselerdi bugpne suriyeliler avrupaya kadar gitmezdi....
    Cevapla
  • Tarih 4 yıl önce Şikayet Et
    evet..pardon..Merkel değil. Merkep..!
    Cevapla
  • Tarih 4 yıl önce Şikayet Et
    suriyeyi istedikleri kıvama getiremedikleri için böyle konuşuyor...basi suriyenin siyasetinde olalım diyor aklınca...hem söz verdiği yardımları yapmayacak hemde suriye siyasetine karışacak...avcunu yala Mürkel kafa..!
    Cevapla
  • Hacivat 4 yıl önce Şikayet Et
    Suriye harabe petrol sahane demek istemis almanlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR