İsrailli diplomattan Türkiye uyarısı! Bizi engelleyebilirler

Türkiye ve Libya arasında imzalanan anlaşmanın jeopolitik etkilerinin olacağını belirten İsrail'in eski Atom Enerjisi Komisyonu Direktörü Shaul Chorev, İsrail hükümetini uyardı. Türkiye'nin İsrail'in denize erişimini engelleyebileceğini ileri süren Shaul Chorev, Türkiye'nin belirlenen bölgeden geçen herhangi bir gemiyi alıkoyma, inceleme ve soruşturma pozisyonunda olabileceğini ifade etti.

ABONE OL
GİRİŞ 28.12.2019 18:29 GÜNCELLEME 28.12.2019 18:29 DÜNYA
İsrailli diplomattan Türkiye uyarısı! Bizi engelleyebilirler
İsrailli diplomattan Türkiye uyarısı! Bizi engelleyebilirler

İsrail'in eski Atom Enerjisi Komisyonu Direktörü Shaul Chorev, Türkiye ile Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) arasında imzalanan "Deniz Yetki Alanlarının Sınırlandırılmasına İlişkin Mutabakat Muhtırası"yla ilgili çarpıcı analizlerde bulundu. 
 
"TÜRKİYE GEMİLERİ ALIKOYABİLİR"
 
Shaul Chorev, Türkiye'nin belirlenen bölgeden geçen herhangi bir gemiyi alıkoyma, inceleme ve soruşturma pozisyonunda olabileceğini ifade etti. Malların ithalatı ve ihracatı için Akdeniz'in hayati önemde olduğunu belirten Chorev, İsrail için bu anlaşmanın kabul edilemez bir durum olduğunu söyledi.

 

 

"GELECEK OLAYLARIN İŞARETİ OLABİLİR"

Chorev, Aralık aynın başında Türk donanmasının İsrail'e ait araştırma gemisini engellediğini ileri sürdü. Chorev, Türk donanma gemisinin İsrail gemisinin Türk karasularında olduğunu iddia ederek bölgeden ayrılmasını istediğini söyledi. İsrailli diplomat, bu olayın gelecek olayların bir işareti olabileceğine dikkat çekti.
 
İSRAİL'E TÜRKİYE UYARISI: YENİ GERÇEĞİ GÖZ ÖNÜNDE BULUNDURUN
 
İsrail hükümetine uyrıda bulunan Chorev, "İsrail, Akdeniz'de yeni bir gerçeği göz önünde bulundurmalıdır. Türkiye'nin eylemlerini önemli bir stratejik tehdit olarak görmeli ve buna yanıt vermek için neler yapabileceğini düşünmelidir. Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Libya Başkanlık Konseyi Başkanı Fayez al-Sarraj tarafından imzalanan anlaşmanın jeopolitik etkileri var." dedi.

 

 

KAYNAK : STAR
YORUMLAR 21 TÜMÜ
  • HAKAN 4 yıl önce Şikayet Et
    reis neslimiz için pilan yapıyor oyun kurucu sadece o.
    Cevapla
  • Siverekli 4 yıl önce Şikayet Et
    Kimin dost kimin düşman olduğu beli kendimizi kandırmayalım biz TÜRKÜYEYİZ ve MÜSLÜMANIZ yahudiden hıristiyan dan dost olmaz MÜSLÜMANLARIN umuduyuz biz TÜRKÜYEYİZ...
    Cevapla
  • Adil 4 yıl önce Şikayet Et
    Havada, karada, denizde, masada her zaman her yerde bağımsız ve güçlü TÜRKİYE Elhamdülillah.
    Cevapla
  • resul gardas 4 yıl önce Şikayet Et
    israel tc ile bu anlasmadan yapacak. biraz bekleyin sabir.
    Cevapla
  • Okuyucu 4 yıl önce Şikayet Et
    Biz dost gelene düşmanlık etmeyiz. Dost musunuz düşman mı karar verin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR