AB'den son dakika Libya tezkeresi açıklaması

Avrupa Birliği (AB), Libya'ya asker gönderilmesine ilişkin tezkerenin Türkiye Büyük Millet Meclisinde (TBMM) kabul edilmesinin "endişe verici" olduğunu savundu.

ABONE OL
GİRİŞ 03.01.2020 12:45 GÜNCELLEME 03.01.2020 17:42 DÜNYA
AB'den son dakika Libya tezkeresi açıklaması
AB'den son dakika Libya tezkeresi açıklaması

AB Komisyonu Sözcüsü Peter Stano, yaptığı yazılı açıklamada, Libya krizine askeri yollardan çözüm bulunamayacağını belirterek, sahada çatışan taraflara destek vermenin ülkenin ve bölgenin istikrarsızlaşmasından öte bir fayda sağlamayacağı değerlendirmesinde bulundu.

 

Açıklamada, Libya'ya asker gönderilmesine ilişkin tezkerenin TBMM'de kabul edilmesinin "endişe verici" olduğu öne sürüldü.

Tüm uluslararası aktörlerin, Birleşmiş Milletler (BM) silah ambargosuna, BM'nin çabalarına ve Berlin sürecine tam saygı duyması gerektiği belirtilen açıklamada, bunların Libya'da barışa giden tek yol olduğu ifade edildi.

 

SAVAŞ YANLISI DARBECİ GENERAL HAFTER

Libya'nın doğusundaki silahlı güçlerin lideri darbeci General Halife Hafter, başkent Trablus'u ele geçirmek için 4 Nisan'da saldırı emri vermiş, bunun üzerine uluslararası meşruiyete sahip Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) birlikleri de karşı operasyon başlatmıştı.

BM tarafından daha önce sunulan barış görüşmeleri teklifini reddeden Hafter, Libya'daki çatışmanın ancak askeri yollarla çözülebileceğini savunmuştu.

Hedefine ulaşamayan Hafter, son olarak 12 Aralık'ta Trablus'a yönelik "Belirleyici Savaş" adıyla yeni bir saldırı talimatı vermiş, Hafter'in saldırı emrine karşılık, ülkenin batısında başta Misrata olmak üzere 10 kentte seferberlik ilan edilmişti.

Mısır, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Libya’nın doğusundaki darbeci General Halife Hafter’e destek veriyor.

Libya'nın Trablus ve Sirte gibi batısındaki şehirleri, BM tarafından desteklenen ve uluslararası alanda tanınan Fayiz es-Serrac liderliğindeki UMH kontrol ediyor.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 25 TÜMÜ
  • Haso 4 yıl önce Şikayet Et
    Kendileri gittilermi problem olmuyor ama biz gittikmi bunlara batiyor avrupa haftere destek veriyor iste bundan rahatsiz
    Cevapla
  • Hacivat 4 yıl önce Şikayet Et
    Ab yi vurmaya baslarsak ozaman endiselenin olumu
    Cevapla
  • Memo can 4 yıl önce Şikayet Et
    Yav AB isterseniz silahlarimizi da sizlere teslim edelim pasif kenardan bakalim dünyanin haline. Sizden ses geldimi anlasildiki dogru yoldayiz
    Cevapla
  • Neoturk 4 yıl önce Şikayet Et
    Ab zaten samar oglani Rothschild kuklasi, ne kazaniriz die bakarlar, Ana TCnin iyi olmadini Misaki Milli sinirlarini geri almasina elleri ayaklari Ile cirpinirlar
    Cevapla
  • De Get 4 yıl önce Şikayet Et
    Endişeni Ortadoğu’yu kan gölüne çeviren ABD, Rusya, İsrail, İran’a sakla. Ama lafın takılmaz değil mi? Ülkeyi terör ve kargaşaya sürükleyen isyancıları bastırmaya giden Türk askeri için konuşursun anca. BM denen oluşumun hükmü kalmamış. Daimi 5 üyenin oyuncağı olmuş. İşe yaramaz bir örgüt.
    Cevapla
  • Baygolge 4 yıl önce Şikayet Et
    Bunların alayı şizofren. İtidal çağrısı yapanlar, 3. Ülkeler karışmasın diyenlerin tamamı şu an lıbyada. Bu iblis batı yaptığımız hareketten endişe duyuyorsa bılınkı hareket doğrudur
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR