Ruhani imzaladı! Pentagon kara listede

İran Devrim Muhafızları'na yakınlığıyla bilinen yarı resmi haber ajansı Tasnim'in geçtiği son dakika bilgisine göre, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Pentagon'u (ABD Savunma Bakanlığı) "kara listeye alan tasarı"yı imzaladı.

ABONE OL
GİRİŞ 13.01.2020 14:06 GÜNCELLEME 13.01.2020 14:50 DÜNYA
Ruhani imzaladı! Pentagon kara listede
Ruhani imzaladı! Pentagon kara listede

İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'nin ABD tarafından düzenlenen hava saldırısı sonucu öldürülmesi sonrası taraflar birbirlerine tehdit mesajları yağdırmıştı.

 

İran, Irak'taki ABD üslerine füze ile saldırmış, saldırı sonucu ABD'li ve Iraklı askerlerden yaralanan olmamıştı.

Iran Parliament Passes Motion Designating US Army, Pentagon as Terrorist

İran Devrim Muhafızlarına yakınlığıyla bilinen yarı resmi haber ajansı Tasnim'de geçen hafta yer alan habere göre, Süleymani'nin öldürülmesine karşılık İran Parlamentosu, ABD Ordusu ve Pentagon'u "terör örgütü" olarak tanıyan tasarıyı kabul etmişti.

Tasnim'in bugün geçtiği son dakika bilgisine göre, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Pentagon'u (ABD Savunma Bakanlığı) "kara listeye alan tasarı"yı imzaladı.

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR 9 TÜMÜ
  • eray akalın 4 yıl önce Şikayet Et
    Bugune kadar kimse amerika üssüne füzelerle saldıramamıştır.İranın ne kadar güçlü bir ülke olduğunu gören gördü.
    Cevapla
  • ... 4 yıl önce Şikayet Et
    iran ne zaman adam olucaksin havada uçan sineği bile vururum dedin gittin sadece ukranya uçağı vurdun abd bu yaptigina gülünce çıktın abd terör ülke olarak gösterdin senin yazdiklarin gerçekleşseydi her yer altin olurdu tramp bir mesaj la iran halkini gaza getiriyor sonra oturup göbeğini kasıyor iran ne yapıyor abd terör devleti diye tasarı çıkarıyor abd kizdirmak veya sıkıştırmak istiyorsan israil cok büyük bir darbe yap nasılsa abd uzak da degil çünkü abd yöneten yahudi lobisi oda israilden oluşuyor
    Cevapla
  • ersan 4 yıl önce Şikayet Et
    Iraktaki abd üssünü kim vurdu.Sadece yazdığına kendin inanıyosun
    Cevapla
  • bursadan 4 yıl önce Şikayet Et
    onlarda çok korkmuştur yaa.. altlarına yapmışlardır
    Cevapla
  • Mizah 4 yıl önce Şikayet Et
    Hadi len bir tane ABD askeri yaralamadınız. Nasıl saldırıydı o öyle. ABD ile bas baya ortaksınız. ABD Müslümanlara vuruyor acılan alana Şii yerleşiyor. Bunlar ortak.
    Cevapla
  • ufuk 4 yıl önce Şikayet Et
    Yapabileceğiniz hiç bir şey yok.Ancak Irak ta ara sıra ufak-tefek zarar verebilirsiniz.Oturun oturduğunuz yerde evinizin içini düzenleyin. Şayet aklınız ve basiretiniz var ise.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR