'Türkiye, Erdoğan sayesinde dünyada söz sahibi oldu'

Afganistan Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı Raşid Dostum, Türkiye'nin kalkınmasından rahatsız olanların türlü oyunlar ortaya koyduğunu ancak başarısız olduklarını söyledi.

ABONE OL
GİRİŞ 08.02.2020 13:39 GÜNCELLEME 08.02.2020 13:55 DÜNYA
'Türkiye, Erdoğan sayesinde dünyada söz sahibi oldu'
'Türkiye, Erdoğan sayesinde dünyada söz sahibi oldu'

Afganistan Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı Raşid Dostum, ülkenin kuzeyindeki Cüzcan vilayetini ziyaret eden Türkiye'nin Kabil Büyükelçisi Oğuzhan Ertuğrul ve beraberindeki heyeti kabul etti.

 

Türkiye'nin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sayesinde dünyada söz sahibi bir ülke haline geldiğini ifade eden Dostum, "Türkiye'deki tüm partilere saygım var ama şu bir gerçek ki bugün Türkiye dünyada söz sahibi ise Recep Tayyip Erdoğan'ın yürüttüğü doğru politikalar sayesindedir" dedi.

Türkiye'nin kalkınmasından rahatsız olanların türlü oyunlar ortaya koyduğunu ancak başarısız olduklarını dile getiren Dostum, FETÖ'nün 15 Temmuz 2016'daki başarısız darbe girişiminin de Türkiye üzerinde oynanmaya çalışılan oyunlardan biri olduğuna dikkati çekti.

 

Afganistan'daki mevcut güvenlik durumuna ilişkin ise Dostum, ülkedeki güvenliğin gün geçtikçe kötüye gittiğini ve ülkeye barış gelmediği sürece halkın huzur içerisinde yaşayamayacağını belirtti.

"TÜRKİYE, AFGANİSTAN HALKININ YANINDA OLMAYA DEVAM EDECEK"

Büyükelçi Ertuğrul da iki ülke arasındaki sevgi bağlarının karşılıklı olduğunu dile getirerek Türkiye'nin her zaman olduğu gibi bundan sonra da Afganistan halkının yanında olmaya devam edeceğini vurguladı.

Afganistan'ın bir an evvel huzura kavuşmasını arzu ettiklerini belirten Oğuzhan Ertuğrul, Türkiye'nin ülkede barışın sağlanması için de her türlü desteğe hazır olduğunu açıkladı.

Büyükelçi Ertuğrul, "Türkiye olarak Afganistan'da sağlık, tarım, altyapı, eğitim ve kalkınma alanlarında yüzlerce projeyi hayata geçirdik. Amacımız Afganistan'ın bir an önce kendi ayakları üzerinde durabilmesidir" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Dostum ile Ertuğrul birbirlerine hediyeler takdim etti.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 14 TÜMÜ
  • Gurbetcim 4 yıl önce Şikayet Et
    Sağır sultan duydu ve anladı da bi CHP ve bay Kemal anlamak istemiyor
    Cevapla
  • said 4 yıl önce Şikayet Et
    türkiye bu işte görevli....
    Cevapla
  • E. T 4 yıl önce Şikayet Et
    Coğrafya isimlerini millet ismi gibi lanse etmeye çalışanlar ve inananlar büyük gaflet içindedir. Özbekistana özbek kazakistana kazak kürdistana kürt azerbeycana azeri kırgızistana kırgız vb. Coğrafya adlarına millet diyen gafiller bunların hepsi TÜRK. bu gerçeği anlayın ve anlatın artık
    Cevapla
  • Dirilis 4 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim ülkemizi her türlü kötülükten korusun inşallah bu başlangıç olur dünyada yaşayan bütün müslümanlar birleşir bir olur diri oluruz insallah
    Cevapla
  • sdc 4 yıl önce Şikayet Et
    Reis reisten ibaret değildir arkasında milletin gücü ve binlerce yılın aklı vardır yoksa çoktan onun da başını yemişlerdi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR