Libya Parlamentosu'ndan kritik karar

Son Dakika Haberi: UMH'ye bağlı Libya Parlamentosu, Cenevre'de darbeci Hafter tarafıyla yapılan siyasi görüşmelere katılmayacağını açıkladı.

ABONE OL
GİRİŞ 24.02.2020 18:48 GÜNCELLEME 24.02.2020 20:08 DÜNYA
Libya Parlamentosu'ndan kritik karar
Libya Parlamentosu'ndan kritik karar

Birleşmiş Milletler (BM) nezdindeki meşru Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti'ne (UMH) bağlı Libya Parlamentosuİsviçre'nin Cenevre kentinde ülkede çatışan taraflar arasında başlatılan görüşmelere katılmayacaklarını açıkladı. 

 

CENEVRE'DEKİ SİYASİ DİYALOG ASKIYA ALINDI

 

Parlamento Başkanı Hammude Ahmed es-Seyyale düzenlediği basın toplantısında, "Parlamento, askeri operasyonların durdurulması ve yerinden edilenler ile mültecilerin evlerine dönüşü gibi askeri ve insani süreçlerde ilerleme sağlanıncaya kadar Cenevre'deki siyasi diyaloğa katılımını askıya almayı kararlaştırdı." dedi. 

Parlamentonun BM misyonuna bu konuda bir mektup gönderme kararı aldığını aktaran Seyyale, mektubun diyaloğa bağımsız bloklardan katılanların isimlerinin ve bu kişilerin seçilme kriterlerinin taraflara açıklanması gibi konuları içerdiğini belirtti. 

UMH, ülkenin doğusundaki gayrimeşru silahlı güçlerin lideri Halife Hafter’in Trablus Limanı’na 18 Şubat'ta düzenlediği roketli saldırının ardından Libya’da kalıcı ateşkes sağlamayı amaçlayan, Cenevre'deki 5+5 formatındaki ortak askeri komite toplantılarının yanı sıra Hafter tarafıyla yapılan "siyasi ve ekonomik toplantıları" da askıya aldığını açıklamıştı. 

Ancak bazı BM yetkililerinin iki gün sonra toplantıların tekrar başladığına ilişkin açıklamalar yapması kafa karışıklığına neden olmuş, 22 Şubat Cumartesi günü konuşan Libya Devlet Yüksek Konseyi Başkanı Halid el-Mişri tartışmalara açıklık getirerek, "Cenevre’deki 5+5 toplantılarına katılmayacaklarını" ifade etmişti. 

KAYNAK : AA
YORUMLAR 17 TÜMÜ
  • Vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    Kalleş ve Hain Hafter'i bitirelim artık kardeşim neyi bekliyoruz!!! Devir Savaş devri!!! Derhal Alçak BAE yede SAVAŞ İLAN ETMELİYİZ!!!
    Cevapla
  • 01adana 4 yıl önce Şikayet Et
    ya kendi ülkesine sahip cıkacak yada yok olup gidecekler karar kendilerinin
    Cevapla
  • Stratejiokulu 4 yıl önce Şikayet Et
    amerika teröristler ile masaya oturmayı çok sever, onların masasına oturulmaz, Müslüman masaya oturmayı bıraksın Allah'a güvenip savaşarak hakkını alsın. İslam adına savaşan kazanır, mazlumun yanında savaşan kazanır. Korkak münafıklar gibi hareket edenler tasmaları boynunda zavallı gibi yaşar. Afrikalı insanların korkmadan savaşması dünya düzenini değiştirirdi ! Demek ki savaşmak iyi bir şey, kim için ! Ezilmek istemeyenler için
    Cevapla
  • nnnn 4 yıl önce Şikayet Et
    Libyada UMH'ye bağlı Libya Parlamentosu kaldı mı ki
    Cevapla
  • Abdullah 4 yıl önce Şikayet Et
    Şikayet yanlışlıkla oldu
    Cevapla
  • aydar 4 yıl önce Şikayet Et
    sen haberleri fox tv denmi izliyorsun
    Cevapla
  • N önemi var 4 yıl önce Şikayet Et
    Korkmadan savaşan kazanır Allah zafer versin inanan Müslümanlara yaşaşın islam yaşasın ümmet yaşasın Türk milleti
    Cevapla
  • Yanlışlik oldu 4 yıl önce Şikayet Et
    Sikayet yazısı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR