Tokalaşmayı reddeden kişiye vatandaşlık verilmedi

Kopenhag Belediyesinde gerçekleşen Danimarka vatandaşlığı için zorunlu "tokalaşma töreni"nde bir kişinin tokalaşmayı reddettiği ve vatandaşlığa alınmadığı açıklandı.

ABONE OL
GİRİŞ 27.02.2020 09:09 GÜNCELLEME 27.02.2020 09:11 DÜNYA
Tokalaşmayı reddeden kişiye vatandaşlık verilmedi
Tokalaşmayı reddeden kişiye vatandaşlık verilmedi

Kopenhag Belediyesi Meclisi Üyesi Pakistan asıllı Badar Shah, yaptığı açıklamada, Kopenhag Belediye Sarayı’nda Danimarka vatandaşlığı hakkı kazananlar için düzenlenen tokalaşma töreninde bir kişinin tokalaşmayı reddettiği için Danimarka vatandaşlığı belgesini alamadığını belirtti.

 

Shah, bahsi geçen kişinin erkek olduğunu ve prensip olarak tokalaşmayı reddettiğini bildirdi. Shah, ismi açıklanmayan kişiyi ikna etmek için çok fazla çaba harcamasına rağmen, söz konusu kişinin tokalaşmadan ve vatandaşlık belgesini almadan salondan ayrıldığını bildirdi.

Tokalaşmayı reddeden kişi, iki yıl içinde fikrini değiştirerek Danimarka vatandaşlığı için zorunlu tokalaşma töreninde yetkililerle tokalaşırsa vatandaşlık belgesini alabilecek. 

 

YASA 2018'DE YÜRÜRLÜĞE GİRMİŞTİ

Danimarka Parlamentosu, 2018 yılının sonra günlerinde, ülke vatandaşı olabilmek için "tokalaşmayı" zorunlu kılan yasal düzenlemeyi kabul etmişti. 

Yasanın kabul edilmesinin ardından, dönemin Danimarka Göç ve Uyum Bakanı İnger Stöjberg tarafından, vatandaşlığa geçmeye hak kazananlar için geçen yıl ocak ayında basının önünde "tokalaşma töreni" düzenlenmişti.

Aabenraa Belediye Başkanı Thomas Andresen, tokalaşma törenlerini eleştirerek "Bana Nazizm dönemini hatırlatıyor" şeklinde açıklamada bulunmuştu.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 5
  • veli 4 yıl önce Şikayet Et
    bu nasıl bir yobazlıktır. avrupanın istediği tek tip insan , özgürlük eşitlik hikaye..
    Cevapla
  • Momedo 4 yıl önce Şikayet Et
    Ve seni kutluyorum kardeşim küçüğümsen bile ellerinden öperim ayaklarından öprerim hürmet ederim. Bunu küçük taviz veya küçük günah olarak görenlerin seni anlamaları zor. Sen küçük değil bu günah ama küçüktür diyenlere bile günah küçük olsada şeytana açık kapı bırakmayacam uşaklarına dahi taviz vermeyem dedin bu davranışınla. RABBiM sana daha güzel ilim ahlak ve cesaret versin. Güzel ahlakın daha bir güzelleştirsin. Bizlerinde inşallah.
    Cevapla
  • Momedo 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu sadece dinini yaşayan müslümanların yasalarla dininden uzaklaştırma hilesidir. Tokalaşmayınca radikal müslüman diyorlar. Halbuki İslamın kuralları bellidir. İslamı güzel yaşarsan sana radikal diyorlar ve kendi terör grubları olan işid vb. Örgetlere tabi tutuyorlar. Avrupada insan hakları var diyorlar. Hayır avrupada müslüman olmayanların hakları Savunuluyor. Almanyada zorla ailelerinden alınıyor başka ailelere veriliyor. Çoğu ülkede durum bu. Söz konusu müslümansa yasa anında başka şekilde uygulanıyor. Hatta avrupa ve dünyada Türkiye dahil yasalar müslüman aile ve toplum yapısını bozmak için yapılır. Tr örneği aon olarak istanbul sözleşmesi.
    Cevapla
  • Demir Ersoy 4 yıl önce Şikayet Et
    Vürüs varsa tokalaşacak mıydınız
    Cevapla
  • istanbul 4 yıl önce Şikayet Et
    Nazi kafası. Avrupa her zaman ilerici görünen bir ilkel olmuştur
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR