Ordu koronavirüsten ölenleri taşımaya başladı

Avrupa'da koronavirüs salgınından en çok etkilenen ülke olan İtalya'nın Bergamo kentinde, hayatını kaybeden kişilerin cansız bedenlerinin yakıldığı krematoryumlarda yaşanan yoğunluk sebebiyle şehir dışına taşıyor.

ABONE OL
GİRİŞ 19.03.2020 17:34 GÜNCELLEME 19.03.2020 17:35 DÜNYA
Ordu koronavirüsten ölenleri taşımaya başladı
Ordu koronavirüsten ölenleri taşımaya başladı

Dünyayı kasıp kavuran koronavirüs salgınından Avrupa'da en çok etkilenen ülke İtalya. Ülkenin kuzeyinde yer alan Bergamo kentinin yetkilileri, virüs sebebiyle hayatını kaybeden insanların cansız bedenlerinin yakıldığı krematoryumların kapasitesi dolduğu için tabutlarının başka şehirlere gönderileceğini açıkladı.

 

ANSA Haber Ajansı'nın aktardığına göre, koronavirüs sebebiyle hayatını kaybeden kişilerin tabutlarını taşımak için ordu araçları görevlendirildi. Düzinelerce tabut, ordu araçlarıyla Bergamo'dan diğer bölgelere taşınıyor.

İtalya'nın Lombardiye bölgesindeki zengin kent Milano da vaka sayısı her gün acımasızca büyümeye devam ediyor. Kentte en son verilere göre, 93 kişinin koronavirüs sebebiyle hayatını kaybettiği kaydedildi.

 

Bergamo Belediye Başkanı Giorgio Gori, Kovid-19 semptomları olan birçok insan test edilmeden önce öldüğü için gerçek ölüm sayısının daha yüksek olabileceğini söyledi.

Yerel makam yetkilileri, "Bergamo krematoryumu 24 saat tam kapasite çalışıyor, 25 ölü yakabilir" diyerek, kapasitenin son birkaç günde açıklanan ölü sayılarına dayanamayacağını belirtti.

Tabutlar şimdi, Modena, Acqui Terme, Domodossola, Parma, Piacenza ve diğer şehirlerdeki krematoryumlara götürülüyor.

İtalya'da yeni tip koronavirüsten ölenlerin sayısının 2 bin 978'e çıktığı açıklanmıştı.

KAYNAK : Habertürk
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR