BM'den Yunanistan'a şiddete son ver çağrısı

Birleşmiş Milletler'in (BM) sığınmacılar için insan hakları özel raportörü Felipe Gonzales Morales, Yunanistan'ın Türkiye sınırındaki sığınmacılara uyguladığı baskı ve şiddete karşı resmi bir açıklama yayınladı. Gonzales açıklamasında Yunanistan'ı derhal şiddete son verecek gerekli tedbirleri almaya çağırdı.

ABONE OL
GİRİŞ 24.03.2020 00:35 GÜNCELLEME 24.03.2020 00:37 DÜNYA
BM'den Yunanistan'a şiddete son ver çağrısı
BM'den Yunanistan'a şiddete son ver çağrısı

Gonzales açıklamasında, Yunanistan’nın sığınmacıları Türk tarafına sürmek amacıyla şiddet uyguladığını belirtirken, sınırı geçmeyi başaran sığınmacıları ise Yunan sınır güçlerince yakalanarak, eşyalarına el konulduğunu ifade etti.

 

Gonzales, sığınmacıların Türkiye'ye zorla geri gönderildiğini açıklarken, Yunanistan'ın orantısız güç kullanarak uyguladığı şiddetin sonucu sığınmacılar yaralanmış ve hayatlarını kaybetmişlerdir dedi.

YUNANİSTAN, SIĞINMACI VE GAZETECİLERE ŞİDDET UYGULUYOR

 

Gonzales, 1 Mart'ta Atina'nın sığınmacı başvurularını askıya aldığını hatırlatarak, sınırı geçen bu sığınmacıların uluslararası hukuka uygun olmaksızın kişisel durumları kayda alınmadan geri göndermeye tabi tutulduğunu vurguladı.

Gonzales, Yunanistan sığınmacı, STK ve gazetecilere şiddet uyguladığını kaydederken, Yunan güvenlik güçleri ve kimliği belirsiz silahlı kişilerin sığınmacıların dışında sınırda ve Ege Denizinde görev yapan uluslararası sivil toplum kuruluşları çalışanlarına ve gazetecilere de şiddet uyguladıklarını açıkladı. Gonzales, ilk günden itibaren sınırdaki şiddet olaylarıyla yakından ilgilendiğini belirterek, hukuksuzca geri püskürtülen sığınmacıların kötü muamele, şiddet, işkence hatta ölüme terkedildiklerini vurguladı. Gonzales, Yunan makamlarıyla gerekli şekilde iletişim kurduğunu belirtirken, çalışmalarını hem AB makamlarına hem de Türk makamlarına ilettiğini ifade etti.

YUNANİSTAN İNSAN HAKLARINI İHLAL EDİYOR

Gonzales, Yunanistan'ın uluslararası insan hakları hukukuna uymayan ve temelsiz olarak askıya aldığı iltica hakkını tekrar ele alması gerektiğini vurguladı. Gonzales, sığınmacılara mülakat yapılmasının uluslararası hukukun ve sığınmacıların korunmasının temel taşı olduğunu, asla askıya alınamayacağını kesin bir dille ifade etti.

Gonzales, bu açıklamaları ile beyanıyla uluslararası düzeyde Yunanistan'ın sığınmacılara uyguladığı şiddeti kayıt altına almış oldu.

KAYNAK : İHA
YORUMLAR 3
  • amiiin 4 yıl önce Şikayet Et
    Cin vuruşu akıllarını yavaş yavaş başlarına getiriyor simariklarin insallah bu vurus muslumanlari sömüren yuvalarından yurtlarindan olmalarına sebeb olan herkesin aklını başına getirir ve bütün müslümanlar rahatlar bu şımarık kafirler muslumanlari çok uzduler hala da devam ediyorlar hapis haneler musluman dolu dileğim heryerde sadece müslüman diye isgence gören hapis yatan suçsuz insanlarin serbes kalmasidir rabbim bu vurus musibetin kafirlerin başına musallat testin amiin
    Cevapla
  • Yorumcu 4 yıl önce Şikayet Et
    Anderler, Ettiğinizi tez zamanda bulun inşallah!
    Cevapla
  • Ergin 4 yıl önce Şikayet Et
    Eeeee sonuc, yunanistana paraaaaaa daha fazla paraaaaa gondercesiyiz, ceplerini biraz daha fazla doldurcasiyiz, tesekkurler insanhalklari
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR