Tüm dünyayı etkisi altına alan ve her gün binlerce insanın ölümüne neden olan koronavirüs salgını Fransa'da da derinden hissediliyor. Fransa'da 4 bin 500'den fazla kişi öldü. Koronavirüse karşı aşı çalışmaları devam ederken iki Fransız doktorun sömürgeci zihniyetleri sosyal medyada öfke patlamasına neden oldu.

Fransız doktorlar katıldıkları televizyon programında aşı çalışmalarının devam ettiğini bulunduğu takdirde ilk olarak Afrika'da deneneceğini açıkladı. Fransa'da yayın yapan LCI televizyonunda doktorlar, tüberküloza karşı verilen BCG aşılarının koronavirüs tedavisinde kullanılması konusunda yapılan araştırmalara ilişkin konuştu.

''DAHA ÖNCE DENENMİŞTİ YİNE AFRİKA'DA DENEYEBİLİR MİSİNİZ?''

Cochin Hastanesi Yoğun Bakım Servisi'nden Jean Paul Mira, "Provoke etmek adına soruyorum, acaba bu çalışma maske olmayan, tedavi olmayan, yoğun bakım ünitesi bulunmayan Afrika'da denenebilir mi? Daha önce de mesela AIDS hastalığı tedavi çalışmaları için hayat kadınları üzerinde denemeler yapılmıştı." ifadelerini kullandı.

"AFRİKA'DA DÜŞÜNÜYORUZ"

Skandal ifadeleri sürdüren Fransız Ulusal Sağlık ve Tıbbi Araştırmalar Enstitüsü (Inserm) Direktörü Locht, "Evet, siz haklısınız, aynı zamanda biz de bu çalışmayı Afrika'da yapmayı düşünüyoruz. Bu ve bunun gibi çalışmaları ciddi bir şekilde Afrika'da yapmayı düşünüyoruz." dedi.

SOSYAL MEDYADAN YOĞUN TEPKİ

Fransız doktorların açıklamaları, sosyal medyada büyük tepki topladı. Afrika'yı geçmişte baskı ve sömürge altında tutan Fransa'nın, kıtada yeni hesaplar peşinde olduğu yönünde yorumlar yapıldı.

Yorumlar 152 Yorum Var
  • Senra 06.04.2020 10:36
    Yazıık değilmi yaaa insanları yok sayıyorlar ben haberi okurken ağladım
  • Ercan 04.04.2020 18:38
    Dünya bu yuzden bu katliamlar için perişan ve bu gibi hastalıklara katliam la karşı ksrsiya kaliyor
  • Ertürk 04.04.2020 17:33
    İnsanlık onurundan pay almamış ama insanlık miraslarını işgal eden sömüren kalbini fikrini aklını iblisin kuşattığı gerçek kobaylar lanet olsun size
  • Yagmur 04.04.2020 11:48
    Vicdansizlar...Insanlık dışı mahluklar.
  • dadaloglu 04.04.2020 11:33
    bencil insanlar her zaman belcildir somurgecilik zihniyeti bitmemis pis fransizlar
Daha fazla yorum görüntüle