Putin'den Suriye itirafı: Yerli silahlar kullanarak...

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rus savunma sanayisinin ürettiği yeni silahları Suriye’de kullanarak deneyim elde ettiklerini söyledi.

ABONE OL
GİRİŞ 09.04.2020 19:45 GÜNCELLEME 09.04.2020 19:45 DÜNYA
Putin'den Suriye itirafı: Yerli silahlar kullanarak...
Putin'den Suriye itirafı: Yerli silahlar kullanarak...

Putin, yabancı devletlerle askeri-teknik iş birliği komisyonu toplantısında yaptığı konuşmada, savunma sanayilerinin geçen yıla ait çalışmalarına yönelik açıklamalarda bulundu.

 

Askeri-teknik iş birliği alanında uluslararası rekabetin çok güçlü olduğuna dikkati çeken Putin, geçen yıl rakiplerin baskısına ve zor koşullara rağmen Rusya’nın başarılı olduğunu belirtti.

Bu alanda 2019 için belirlenen hedeflerin yüzde 2 üstüne çıktıklarını vurgulayan Putin, “Yurt dışına değeri toplam 15 milyar doların üstünde askeri ekipman sevk ettik. Sipariş portföyümüz bugün 55 milyar dolardan fazla. Yaklaşık 100 ülke ile iş birliğimiz söz konusu.” dedi.

 

AFRİKA'YA 1 MİLYAR DOLARLIK SİLAH SATIŞI KONTRATI İMZALANDI

Geçen yıl yapılan Rusya-Afrika Zirvesi’nin askeri-teknik iş birliğine ivme kazandırdığına işaret eden Putin, Afrika ülkeleri ile askeri-teknik alanında yaklaşık 1 milyar dolarlık kontrat imzaladıklarını söyledi.

Rusya’nın yeni silahlarını Suriye’de test ettiğini de belirten Putin, "Suriye'de yerli silahların kullanımında deneyim elde ettik. Suriye'de parlak bir şekilde kendini gösteren yerli silahların savaş esnasında kullanımında elde edilen başarılı deneyim lehimize oynuyor. Etkinliği, keskinliği, güvenilirliği ve yeteneği küresel silah pazarındaki talebi belirleyen niteliklerdir. Rus askeri teçhizatının rekabet gücünün ve talebinin devam edeceğinden eminim.” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR 33 TÜMÜ
  • vedat 3 yıl önce Şikayet Et
    müslümanlar üzerinde yaptin öylemi? siz terrörist diyorsunuz lakin Allah size insallah öyle bir bela verirki bizlerde sizlere yardim ucaklari göndeririz.
    Cevapla
  • candaroğlu 3 yıl önce Şikayet Et
    rabbim de corona kullanarak denemesini yapıyor. kafirlere bakıyorum hepsi üretim durdu aç kalırız diye korkuyor kimse ölenlere üzülmüyor
    Cevapla
  • candaroğlu 3 yıl önce Şikayet Et
    aaa ne tesadüf biz de silahlarımızı sizin silahlarınız üzerinde test edip denedik.sonuç gözlerinizi kör ettik avcılarınızı avladık hem de pilot kullanmadan.her zaman söylerim abdulhamit han 15 yıl padişah kalsaydı osmanlı yıkılmazdı.aynını tayyip için söyledim 15 yıl daha devam etsin türkiyenin bileği bükülmeyecek.dediğimin 5 yılı geçti sonuç ortada gerek suriye gerek virüs savaşı.10 yıl kaldı doğuakdeniz cari açığı kaldıracak inşallah
    Cevapla
  • Süleyman 3 yıl önce Şikayet Et
    Suriyeli mazlumlara atılan bombalar yine Suriyelilerden tahsil ediliyor.
    Cevapla
  • kamil 3 yıl önce Şikayet Et
    cenaballah senın gıbı lerı korana vırusle kafırlerı yok etsın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR