Koronavirüsün iki yeni belirtisi ortaya çıktı

Dünyada toplam 1 milyon 700 bin kişiden fazla insanın yakalandığı koronavirüs salgının bilinen belirtileri dışında iki yeni semptomuna daha rastlandığı açıklandı. Uzmanlar Kovid-19’a yakalanan Çinlilerin bir kısmında, şu ana kadar bilinen belirtilerin dışında koordinasyon ve konuşma bozukluğu gibi sorunların gözlemlendiği belirtildi.

ABONE OL
GİRİŞ 11.04.2020 23:37 GÜNCELLEME 12.04.2020 07:32 DÜNYA
Koronavirüsün iki yeni belirtisi ortaya çıktı
Koronavirüsün iki yeni belirtisi ortaya çıktı

Amerikan Tabipler Birliği tarafından yayınlanan JAMA Neuology adlı tıp dergisinde yer verilen bir araştırmada, Kovid-19’a yakalanan Çinlilerin bir kısmında, şu ana kadar bilinen belirtilerin dışında koordinasyon ve konuşma bozukluğu gibi sorunların gözlemlendiği belirtildi.

 

 

HASTALARDA SAPTANAN NÖROLOJİK SEMPTOMLAR

Makaleye göre, salgının çıkış noktası olan Çin’in Vuhan kentinde hastalığı kapan 214 kişi ile ilgili verileri inceleyen uzmanlar, tüm hastaların yüzde 36’sında, ağır geçirenlerinse yüzde 46’sında bir takım nörolojik semptomların görüldüğünü saptadı ve bunların bazılarını beyine kan dolaşımı bozukluğu, bilinç bulanıklığı ve kas güçsüzlüğü olarak sıraladı.

 

 

Bu belirtilerin yanı sıra hastaların koronavirüsün yol açtığı yüksek ateş, öksürük ve baş ağrısı gibi bilinen semptomlardan yakındığı ifade edildi.

Son verilere göre dünya genelinde toplam 1.7 milyondan fazla kişi Kovid-19 enfeksiyonuna yakalandı, yaklaşık 93 bin kişi ise yaşamını yitirdi. İyileşenlerin sayısı ise son verilere göre 389 bin kişi oldu.

YORUMLAR 11 TÜMÜ
  • Müslüman türk 4 yıl önce Şikayet Et
    Hayır hayır bu 5g 'nin yaptığı şeyler diye düşünüyorum.bu virüsün tesir ettiği yerler farklı.noroloji ise çok farklı alan.
    Cevapla
  • Ali 4 yıl önce Şikayet Et
    Üreticilerimiz bir an önce virüse ve kalıntılarına karşı tam etkili milli aşılarımızı üretirler İnşallah.
    Cevapla
  • analist 4 yıl önce Şikayet Et
    Çin rezil Çin, olmasaydın bela, musibet, alçaklık dışında ne eksilirdi bu dünyadan, cahiliye dönemlerinden kalma bataklık millet
    Cevapla
  • Hasan 4 yıl önce Şikayet Et
    Ölümcül virüsler hep Çin'den çıkıyor bir türlü değiştirmediler şu yılan çıyan yeme işini.
    Cevapla
  • Hakan 4 yıl önce Şikayet Et
    Okadar semtomlar saydılar ki bir insanda corona olmaması mümkün degil
    Cevapla
  • Mehmt 4 yıl önce Şikayet Et
    Salgini veren hastaligi veren ALLAH sifasinida verir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR