Körfez'de sıcak saatler! ABD duyurdu: İran savaş gemilerini taciz etti

ABD Donanması, İran Devrim Muhafızları Ordusuna (DMO) bağlı sürat botlarının Basra Körfezi'nde ABD savaş gemilerini taciz ettiğini açıkladı.

ABONE OL
GİRİŞ 16.04.2020 00:20 GÜNCELLEME 16.04.2020 00:20 DÜNYA
Körfez'de sıcak saatler! ABD duyurdu: İran savaş gemilerini taciz etti
Körfez'de sıcak saatler! ABD duyurdu: İran savaş gemilerini taciz etti

Donanmaya bağlı Beşinci Filo'dan yapılan açıklamada, DMO'ya bağlı 11 sürat botunun bölgede müşterek görev icra eden 6 ABD gemisini tehlikeli bir şekilde yaklaşarak taciz ettiği kaydedildi. Açıklamada, "ABD gemileri Basra Körfezi'nde uluslararası sularda, ABD Kara Kuvvetlerine bağlı AH-64 Apache helikopterleri ile entegrasyon eğitimi yapıyordu." ifadelerine yer verildi.

 

İran askeri botlarının Amerikan gemilerinin ön ve arkasından defalarca geçtiği belirtilen açıklamada, botların "USS Lewis Puller" mobil üs gemisine 45 metreye kadar ve "USCG Maui" sahil güvenlik gemisine ise 9 metreye kadar yaklaştığı aktarıldı.

Beşinci Filo'nun açıklamasında İran botlarının yapılan uyarılara bir saat sonra yanıt verip bölgeden ayrıldığı ve herhangi bir çatışma yaşanmadığı bildirildi. 

 

KAYNAK : AA
YORUMLAR 8 TÜMÜ
  • Vatansever 3 yıl önce Şikayet Et
    İran abd ye ne yapabilecek. Gördüğünüz gibi Amerika devrim muhafızları liderini nasıl uçuruyor
    Cevapla
  • Ömer Faruk 3 yıl önce Şikayet Et
    İran yalan ve takiyye yi mezhep olarak benimsemiş ondan dolayı iranın liderlerinin sözlerini ciddiye almayalım. Bu İranlılar ABD.ile en kanlı oldukları zamanda bile Afganistan ve İrak ın isgallerinde bütün askeri uslerini abd.ye açtılar. Bu iran tarihi boyunca hiç bir zaman ne haçlı nede Moğollarla savaşmamış. Hep müslümanlarla savaşmış. İrakla olan savaşında bile İsrail'den füze ve silah satın almaya devam etmiş. Unutmayın iran Rıza pehlevi döneminden itibaren İngiltere ABD. Ve İsrailin orta Doğu daki en büyük muttefikleridir. İran ve Suudiler yüzünden İslam Dünyası huzur bulmuyor. Bu iki mezhepci devlet varlıklarının devamını mezhebi çatışmaya borçlular
    Cevapla
  • Ferhad 3 yıl önce Şikayet Et
    vah vah sen ne kadar da çok şey bmliyon bildik lerin de hep si yalan bu kadar da kin nifret kusman hirsli olman irana karşi bu senin ahmak ligivi gostergesi dir iran abd nin irak surye afganistan işgalin de yardim ettigi us verdigi demiş sin de o usler yardim lar turkye ve diger ulkeler olmasin emin mi sin ulan film oynama turkye de hep bu soyleniyor iran hiç omrun de haçli lar la savaşip mi soruyor sunuz ve cevabini da kendiz bilmeden veriyor sunuz iran en çok savaşip dir evet savaşip siz gormek istemediginiz için gormuyor sunuz yazik size
    Cevapla
  • Mesutto 3 yıl önce Şikayet Et
    Senin ne işin var Basra korfesinde
    Cevapla
  • Yaran e hüssein 3 yıl önce Şikayet Et
    Abd bolgeden gidme züründa
    Cevapla
  • Cihad 3 yıl önce Şikayet Et
    Ya iran batırsana bu amerikan gemilerini dibine kadar gelmişler, düşmanın ya ondan.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR