Gürcistan'da koronavirüs nedeniyle araç kullanımı yasaklandı

Gürcistan'da yeni tip koronavirüsün yayılmasının önlenmesi amacıyla araç kullanımının yasaklandığı duyurulurken vaka sayısının 370'e yükseldiği bildirildi.

ABONE OL
GİRİŞ 17.04.2020 16:08 GÜNCELLEME 17.04.2020 16:08 DÜNYA
Gürcistan'da koronavirüs nedeniyle araç kullanımı yasaklandı
Gürcistan'da koronavirüs nedeniyle araç kullanımı yasaklandı

Gürcistan Başbakanı Danışmanı İrakli Çikovani dün koronavirüs önlemlerine yönelik gerçekleştirdiği basın toplantısında, 17 Nisan yerel saatle 12.00'den itibaren 21 Nisan'a kadar ülke genelinde araç kullanımının yasaklanacağını bildirmişti. Bugün saat 12.00'de başlayan yasağın ardından cadde ve sokaklar boş kaldı. Söz konusu yasağın mal taşıyan ve ticari tesislere ürün sağlayan araçlar, motosiklet, moped ve bisikletler için geçerli olmadığı belirtildi.

 

KAPALI YERLERDE MASKE ZORUNLU HALE GETİRİLDİ

Gürcistan'da virüsle mücadele kapsamında kapalı alanlarda tıbbi maske kullanımının zorunlu hale geldiği duyuruldu. Tüzel kişilerin de kurala uymakla yükümlü olduğu belirtilirken aksi takdirde şirketlerin 15 bin Lari (4 bin 770 dolar) para cezasına çarptırılacağı ifade edildi.

 

MEZARLIKLARA ZİYARET YASAKLANDI

Gürcistan hükümetinin koronavirüsle mücadele çerçevesinde aldığı diğer bir karara göre, başkent Tiflis dahil tüm büyükşehirlerdeki mezarlıkların 10 gün boyunca kapalı kalacağı bildirildi. Gürcistan Müslümanları İdaresi tarafından yapılan açıklamada da, "Camilerde namaz, toplu iftar yemeklerinden uzak durulması önerilmektedir" ifadeleri kullanıldı. İdare ayrıca, iftar organizasyonları yerine yoksullara değeri karşılığında mali veya gıda yardımı yapılmasını önerdi.

VAKA SAYISI ARTTI

Gürcistan'da her geçen gün artan vaka sayısı 370’e yükselirken virüs şüphesiyle 5 bin 35 kişinin de karantinaya alındığı açıklandı. Gürcistan hükümeti tarafından koronavirüs salgını hakkında kamuoyunun bilgilendirilmesi amacıyla kurulan resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, ülkede koronavirüs teşhisi konulan kişi sayısının 370'e ulaştığı bildirildi.

Açıklamada, 5 bin 35 kişinin de karantina altında olduğu duyurulurken 540 kişinin doktor gözetiminde tutulduğu, 79 kişinin ise taburcu edildiği belirtildi. Ülkede 3 kişinin de virüs nedeniyle hayatını kaybettiğini ifade edildi.

Öte yandan Gürcistan'da koronavirüs ile mücadele kapsamında 21 Nisan'a kadar ilan edilen olağanüstü hal ve karantina durumu 10 Mayıs'a kadar uzatılmıştı.

KAYNAK : İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR