Arap ülkelerinde koronavirüs bilançosu artıyor

Kovid 19 kaynaklı can kayıpları Cezayir'de 367'ye, Mısır'da 224'e, Fas'ta 137'ye, Irak'ta 82'ye yükselirken, Ürdün'de vaka sayısı yükseldi.

ABONE OL
GİRİŞ 19.04.2020 08:14 GÜNCELLEME 19.04.2020 08:18 DÜNYA
Arap ülkelerinde koronavirüs bilançosu artıyor
Arap ülkelerinde koronavirüs bilançosu artıyor

Yeni tip koronavirüs kaynaklı can kayıpları (Kovid-19) Cezayir'de 367'ye, Mısır'da 224'e, Fas'ta 137'ye, Irak'ta 82'ye yükselirken, Ürdün'de vaka sayısı arttı.

 

 

Cezayir Sağlık Bakanlığına bağlı Koronavirüs Gözlem ve Takip Komitesi Sözcüsü Cemal Fevrar, yaptığı açıklamada, 3 kişinin daha Kovid-19'dan yaşamını yitirdiğini ve böylelikle toplam can kaybının 367'ye yükseldiğini belirtti.

Fevrar, 116 kişinin de enfekte olmasıyla toplam vaka sayısının 2 bin 534'e yükseldiğini, iyileşen sayısının ise 894 olduğunu ifade etti.

 

 

Mısır

Mısır Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, 19 kişinin daha Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybettiği belirtildi.

Açıklamada, toplam can kaybının 224'e çıktığı, ülkedeki vaka sayısının ise 3 bin 32'ye yükseldiği aktarıldı.

Fas

Fas Sağlık Bakanlığı da virüs kaynaklı 2 can kaybının yaşandığını, hayatını kaybedenlerin sayısının 137'ye, vaka sayısının da 2 bin 685'e çıktığını açıkladı.

Irak

Irak Sağlık Bakanlığı yaptığı yazılı açıklamada, Kovid-19 nedeniyle bir kişinin daha yaşamını yitirdiğini ve can kayıplarının 82'ye, vaka sayısının ise 1513'e yükseldiğini duyurdu.

Ürdün

Ürdün Sağlık Bakanı Saat Cabir de düzenlediği basın toplantısında 6 kişinin daha virüse yakalandığını açıkladı.

Virüs bulaşanlardan birinin 2,5 yaşında bebek olduğunu ifade eden Cabir, toplam vaka sayısının 413'e yükseldiğini kaydetti.

Bakanlık Kovid-19 nedeniyle 7 kişinin hayatını kaybettiğini duyurmuştu.

YORUMLAR 3
  • Momedo 3 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH C.C. bu virüsten başta tğm ümmeti MUHAMMEDİ S.A.V. korusun uzak tutsun zalimler ve İslam düşmanlarına ölümler yağdırsın. Virüs ultra violr ışınlarına maruz kalınca ölüyor etkisini yitiriyor diyenler, bu ülkelerin sıcak ülkeler olduğunu bilmiyormu yoksa ultra violr ışınlarını gğneş bu ülkelere yansıtmıyormu. Ne gibi bilgiyle ultra viole virüsü öldürür diyorlar açıkşasınlar. Hangi ülkede ultra viole ışınları covid 19a karşı etkili ve bu tespitleri nasıl elde etmişler açıklarlarmı acaba.
    Cevapla
  • İsmail KIR 3 yıl önce Şikayet Et
    Bir biyolog olarak yazıyorum,Ultraviole ışınlarından spektrum içinde olanlar virüse belli bir sürede verilirse virüs yok edilir öyle güneşe çıktım 10 dakika kaldım yok öyle bir durum.
    Cevapla
  • avciTURK 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah yardim etsin ummeti Muhammed'e Dunya genelinde ki bu felaketten en cokta mazlumlar aliyor nasibini.Bu diger ummetler icinde gecerli .
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR