Finlandiya'nın 2. Dünya Savaşı'nda Ruslara soykırım yaptığı iddiası

Rusya, Karelya bölgesindeki halkına, Finlandiya'nın 2. Dünya Savaşı'nda soykırım uyguladığı iddiasını, gizlilikleri kaldırılan belgeler üzerinden araştırmaya başladı.

ABONE OL
GİRİŞ 21.04.2020 22:52 GÜNCELLEME 21.04.2020 22:52 DÜNYA
Finlandiya'nın 2. Dünya Savaşı'nda Ruslara soykırım yaptığı iddiası
Finlandiya'nın 2. Dünya Savaşı'nda Ruslara soykırım yaptığı iddiası

Rusya Soruşturma Komitesinden yapılan açıklamada, Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB) tarafından gizliliği kaldırılan belgeler üzerinde çalışıldığı kaydedildi.

 

Karelya bölgesindeki halkına, 1941-1945 yıllarında Finlandiya tarafından soykırım yapılıp yapılmadığının araştırıldığı belirtilen açıklamada, "Irk üstünlüğü ve nefret yönündeki fikirlere dayanan eylemler, onlarca sene sonra bile cezasız kalmamalıdır. Bu tür suçların zamanaşımı yoktur." ifadeleri kullanıldı.

- Finlandiya, Rusya'dan arşivleri açmasını talep etti

 

Finlandiya yönetimi de Rusya'dan arşivlerini açmasını istedi.

Finlandiya Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, 2. Dünya Savaşı dönemine ilişkin tüm dava süreçlerinin 1947'de yapılan Paris Barış Antlaşması ile çözüldüğü vurgulandı.

Açıklamada, "Bu, ne Finlandiya ne de Rusya için yeni bir sorundur. Finlandiya'nın askeri politikası konusu savaştan sonra mahkemede dikkatlice incelendi." ifadelerine yer verildi.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 2
  • emin 3 yıl önce Şikayet Et
    rusların polonyada yaptıkları hatırlanır
    Cevapla
  • yaşamak 3 yıl önce Şikayet Et
    Ruslar kadar Pişkin bir millet ve devlet az bulunur,oysaki hakın zamana kadar Fınlandiya Rusyanın sömürgesiydi ve emin olun katliamı yapsa yapsa RUSLAR yapmıştır Bunun arkasında Rusyanın birbir suçunu örtbas etme işlemi olduğu kesin ,ne demişler yavuz hırsız ev sahibini bastırırmış
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR