Macron'dan AB'ye uyarı: Avrupa'nın geleceği buna bağlı

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Avrupa'nın yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgının yol açtığı ekonomik krize karşı ortak bir çözüm bulamaması halinde Avrupa'nın geleceğinin olmayacağına inandığını belirterek "Avrupa'nın bir parçasını terk edersek tüm Avrupa çöker." değerlendirmesinde bulundu.

ABONE OL
GİRİŞ 24.04.2020 00:13 GÜNCELLEME 24.04.2020 17:51 DÜNYA
Macron'dan AB'ye uyarı: Avrupa'nın geleceği buna bağlı
Macron'dan AB'ye uyarı: Avrupa'nın geleceği buna bağlı

Macron, video konferans yoluyla düzenlenen Avrupa Birliği (AB) Liderler Zirvesi'nin ardından açıklamalarda bulundu.

 

Kovid-19'la mücadelesinde Afrika'ya destek sağlama konusunda AB olarak ortak hareket edeceklerini ifade eden Macron, Avrupa'nın birçok sektörde bağımsızlığını elde etmesi gerektiğini söyledi.

ALGINA VERİLEN TEPKİ SİMETRİK DEĞİL

 

Macron, Avrupa ülkelerinin salgına verdiği yanıtın "simetrik" olmadığını, bunun düzeltilmemesi halinde Avrupa'nın ekonomik olarak daha da etkileneceğini vurgulayarak salgına karşı dayanışma ve birlik içinde olunması gerektiğine işaret etti. 

- "FRANSA EN KISA ZAMANDA EN GÜÇLÜ YANITI İSTİYOR"

AB'nin ekonomisini yeniden canlandıracak bir planın oluşturulması gerektiğine dikkati çeken Macron, Avrupa'da daha önce görülmemiş şekilde gayrisafi yurt içi hasılanın yüzde 5-10 düşmesinin öngörüldüğüne işaret etti.

Macron, şöyle devam etti:

"(Kovid-19 salgının yol açtığı sorunlara ilişkin) Dayanışma içerisinde güçlü bir çözüm bulunması gerekiyor. AB Komisyonunun da bu konuda çalışmasını istedik. Fransa çok açık şekilde en kısa zamanda en güçlü yanıtı istiyor. Hızlı ve güçlü yanıt konusunda ortak görüş var. Ancak oluşacak mekanizma konusunda anlaşmazlıklar söz konusu." 

Avrupa'da etkilenen ülkelere ve sektörlere mali destek sağlanması gerektiğini belirten Macron, ancak bu hususta AB ülkeleri içerisinde anlaşmazlıkların bulunduğunu söyledi.

"TÜM AVRUPA ÇÖKER"

Macron, salgının yol açtığı ekonomik krize karşı Avrupa'nın ortak çözüm bulunmaması halinde Avrupa'nın geleceğinin olmayacağına inandığını belirterek "Avrupa'nın bir parçasını terk edersek tüm Avrupa çöker." değerlendirmesinde bulundu.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 141 TÜMÜ
  • Ozcan 3 yıl önce Şikayet Et
    Turkiye sunu gosterdiki avrupa birligine girmedende yoluna guclu sekilde devam edecegini gosterdi yillarca bizi alin diye bunlari cok simartmisiz almazsaniz almayin diye rest cekme zamani gecti bile
    Cevapla
  • Mehmet kaya 3 yıl önce Şikayet Et
    Bittiniz oğlum siz. Son çırpınışlarınizdir.. Mutluyuz..
    Cevapla
  • vtndş.. 3 yıl önce Şikayet Et
    Avrupa zaten çöktü kanı emdiğiniz devletler de bir şey kalmadı. sömürecek.. bizde habire ab ye girelim diye uğraşıyoruz. ab boş bir balon.
    Cevapla
  • Serdengeçti 3 yıl önce Şikayet Et
    En küçük sokağına kadar parçalara ayrılın,bir daha mahalle olacak bile takatiniz kalmasın ,İNŞAALLAH.DARISI DA abd'ye,çin'e, İngiltere'ye...vs.DARISI zulme sebep olan devletlerin başına.
    Cevapla
  • Koblenz 11 3 yıl önce Şikayet Et
    Hadi hayırlısı çöksunde Avrupa sevdası bitsin. Avrupada somurecek ülke kalmadı demekki. Altınlarını topluyamiyor galiba
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR