ABD’de mahsur kaldığı iddia edilen Türk’ün ülkeye dönmeyi reddettiği ortaya çıktı

ABD’de mahsur kaldığı iddia edilen Ömer Kork’un daha önce Türkiye’ye gitmeyi reddettiği ortaya çıktı.

ABONE OL
GİRİŞ 27.04.2020 13:56 GÜNCELLEME 27.04.2020 13:56 DÜNYA
ABD’de mahsur kaldığı iddia edilen Türk’ün ülkeye dönmeyi reddettiği ortaya çıktı
ABD’de mahsur kaldığı iddia edilen Türk’ün ülkeye dönmeyi reddettiği ortaya çıktı

Son günlerde Türk Hava Yolları’nın (THY) korona virüs salgını nedeniyle başlattığı tahliye uçuşları kapsamında Türkiye’ye gitmesi için pasaport ve bilet verilmediği iddia edilen ve Los Angeles’ta evsiz olarak yaşayan Ömer Kork isimli şahsın daha önce de Türkiye’ye gönderilmeye çalışıldığı öğrenildi. 

 

Türkiye Cumhuriyeti Los Angeles Başkonsolosluğundan alınan bilgilere göre iki senedir sokakta yaşayan Kork’un bu süre içerisinde Dışişleri Bakanlığı’nın çabaları ile Türkiye’ye gönderilmeye çalışıldığı ancak psikolojik problemleri bulunan Ömer’in Türkiye’de başına kötü şeyler geleceği korkusu ile ortadan defalarca kaybolduğu belirtildi. 

RAPORU YOK

ABD’de mahsur kaldığı iddia edilen Ömer Kork’un geçtiğimiz 23 Nisan tarihinde gerçekleşen tahliye uçuşunda yer alması için THY’den onay alınamadığı bilgisinde ulaşıldı. Los Angeles Başkonsolosu Can Oğuz Kork’a geçici pasaport vermeye hazır olduklarını ancak THY’den bilet alamadıklarını söyleyerek pasaportu almaya gelmediklerini ifade etti.

 

THY’den yapılan açıklamada ise 270 yetişkin ve 15 bebeğin yanı sıra özel uçuş nedeniyle ekstra personel ile yola çıkan tahliye uçuşunda özellikle psikolojik problemleri olduğu vurgulanan Kork için rapor gerekli olduğu belirtildi. Ancak bu raporun Kork ve onun uçuşunu üstlenen kişiler tarafından beyan edilmemesi üzerine diğer yolcuların güvenliği gözetilerek Kork’un uçuşa alınmadığı belirtildi. 

MAHSUR KALANLAR TAHLİYE EDİLDİ

Havacılık derneği AsMA’nın yayınladığı tavsiyelerde de, psikolojik bozuklukları olan yolcuların hava yolu ile seyahat etmesinin sakıncalı olduğu belirtilirken, Federal Havacılık İdaresi (FAA) ise daha önce sağlık problemi yaşadığı bilinen hastalar için önlem alınmasını ve yanlarında refakatçi bulunmasını istiyor. 

Los Angeles Başkonsolosluğundan ulaşılan bilgide vizesi bittiği için ABD Göçmenlik ve Gümrük Muhafaza Müdürlüğü tarafından gözaltına alınan ve uçuşlar durduğu için Eşref Bedirhan Bozkurt isimli üniversite öğrencisinin de Dışişleri Bakanlığı ve Başkonsolosluğun çabaları ile Türkiye’ye dönmesinin sağlandığı belirtildi. 

KAYNAK : İHA
YORUMLAR 4
  • Ali 3 yıl önce Şikayet Et
    İnsan olamadınız. ABD mahsur kalmak ne demek ülke orası mübarek batı dediğiniz paraları kaçırdığınız mal mülk aldığınız yer. ABD den ülkeyimüze. Gelmek için can atıyordınuz nedeni belli 35 dolar ver corono detavisi ol yoksa öl diyor sana avrubanız.. umarım bu Allah'ın varpması aklınızı başınıza getirir ülkenize sahip çıkın dolar almaktan vazgecin
    Cevapla
  • Ercan 3 yıl önce Şikayet Et
    Bunu yayanlara sormak lazım aciyorsan bakın adama internet te sallamak kolay yardıma gelince tirt insan olun diyecem oda olmuyor
    Cevapla
  • Ali osman 3 yıl önce Şikayet Et
    Ben ömer i tanıyorum, öğrenci iken bi pakistan lokantasında tanıştık. los angeles da iken bende çok yalvardım gel turkiyeye beraber dönelim tüm masrafların bana ait dedim, gelmedi, Sokaklarda yatmakdan hafif şizofren olmuş. Turkiyeye dönmek istemiyor, amerikada kalıp yeni bir hayat kurmak istiyor, ama green karti yok, kaçak. babası abdullah amca ile saatlerce konuştum, adam da yasli korkuyor oğlu gelirse ne yaparım, bize zarar verirse ne yaparız. Anlayacağınız üstü bıyık altı sakal. Allah yardım etsin inşallah.
    Cevapla
  • orhan 3 yıl önce Şikayet Et
    kalsın abi amerikada... o seçimini yapmış... bize saygı duymak düşer... amerikaya zorla gönderilmedi ki türkiyeye zorla getirelim... ruhsal sorunları varsa tedavi olsun... etmiyorlar mı? amerikaya giderken düşünecekti... rahatları kazançları yerindeyken bizi hatırlamıyor ve hatta bu ülkeyi kötülüyorlardı... layık olduklarını ya da tercih ettiklerini yaşıyorlar...
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR