Kendisini 'devlet başkanı' ilan eden Hafter'e bir tepki de AB'den

Avrupa Birliği (AB), Libya'nın doğusundaki gayrimeşru güçlerin lideri Halife Hafter'in kendisini "devlet başkanı" ilan etmesine ilişkin, "tek taraflı çözümlerin" ülkede barışa yönelik siyasi sürece zarar verdiğini duyurdu.

ABONE OL
GİRİŞ 28.04.2020 14:22 GÜNCELLEME 28.04.2020 17:23 DÜNYA
Kendisini 'devlet başkanı' ilan eden Hafter'e bir tepki de AB'den
Kendisini 'devlet başkanı' ilan eden Hafter'e bir tepki de AB'den

Günlük basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtlayan AB Komisyonu Sözcüsü Peter Stano, Birliğin Libya'daki gelişmeleri bir süredir yakından ve endişeyle takip ettiğini belirtti. 

 

Stano, tüm taraflara çatışmaya son verme ve siyasi sürece dönme çağrısı yaparak, Hafter'in kendisini devlet başkanı ilan etmesine ilişkin, "Zorla ve şiddet kullanarak bireysel çözümler 2015 Libya Anlaşması'nı ihlal ediyor" açıklamasında bulundu.

Bu anlaşmanın ülkede siyasi çözüm bulunması için tek çözüm olduğunun altını çizen Stano, "Başından beri Libya'daki tüm taraflara şiddete son vermeleri ve siyasi sürece dönmeleri çağrımızı yineliyoruz" ifadesini kullandı.

 

Hafter'in kendisini 'devlet başkanı' ilan etmesi sonrası Rusya'dan ilk açıklama

HAFTER KENDİ "DEVLET BAŞKANI" İLAN ETTİ

Hafter, dün akşam yaptığı konuşmada, Birleşmiş Milletler (BM) himayesinde imzalanan "Suheyrat Anlaşması'nın hükmünü yitirdiğini ve ülkenin başına geçtiğini" ve kendisine bağlı silahlı grup Libya Ulusal Ordusunun "tüm ülkeyi kontrolü altına alacağını" ileri sürmüştü. Hafter, daha önce de "yönetime el koyduğunu" açıkladığı darbe girişimlerinde bulunmuştu.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 1
  • محمد 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu kişinin başında kan mı kalmamıştır kendisini başkan ilan etmektedir?
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR