Trump'tan geri adım: Çin bunu kasten ortaya çıkarmadı

Koronavirüs salgını ile ilgili Çin'i suçlayan ve "Ağır bir bedel ödeyecek" diyerek tehdit eden ABD Başkanı Donald Trump'tan yeni bir açıklama geldi. Trump, bu sefer "Çin, bunu kasten ortaya çıkarmadı ama virüs bir şekilde Vuhan'dan çıktı" dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 05.05.2020 22:25 GÜNCELLEME 05.05.2020 22:47 DÜNYA
Trump'tan geri adım: Çin bunu kasten ortaya çıkarmadı
Trump'tan geri adım: Çin bunu kasten ortaya çıkarmadı

Çin'in Hubei eyaletine bağlı Vuhan kentinde ortaya çıkan ve kısa sürede tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs salgını (Kovid-19) nedeniyle en fazla can kaybının yaşandığı ülke ABD oldu. ABD Başkanı Donald Trump, en başından beri virüsün Vuhan'daki bir laboratuvardan ortaya çıktığını iddia ederek, Çin'in ağır bir bedel ödeyeceğini söylemişti. Bugün konuyla ilgili yeni bir açıklama daha yapan Trump, geri adım attı.

 

"ÇİN'DE KÖTÜ ŞEYLER OLDU, BUNUNLA YÜZLEŞELİM"

Trump, Oval Ofis'te New York Post'a verdiği özel röportajında, Covid-19 salgınını ve ABD'nin dış politikasını değerlendirdi.

 

Virüsün küresel bir salgın haline gelmesinden Çin'i sorumlu tutan Trump, "İstihbarat raporlarından anlıyoruz ki, Çin'de kötü şeyler oldu. Bununla yüzleşelim. Çin, bunu kasten ortaya çıkarmadı ama virüs bir şekilde Vuhan'dan çıktı" diye konuştu.

"VİRÜS VUHAN'DA ORTAYA ÇIKTI AMA LABORATUVARDA OLMAYABİLİR"

Daha önceki açıklamalarında Covid-19'un Vuhan'daki bir laboratuvardan çıktığını savunan Trump, bu kez, "Virüs, Vuhan'da ortaya çıktı ama burası bir laboratuvar olmayabilir. Virüsün oradan çıkıp tüm dünyaya yayılmasına izin verilmemeliydi" ifadesini kullandı.

ÇİN İLE ARTAN GERGİNLİK ASKERİ MÜDAHALEYLE SONUÇLANACAK MI?

Trump, Çin ile artan gerginliğin askeri bir müdahaleyle sonuçlanıp sonuçlanmayacağı sorusuna da şu yanıtı verdi:

"Savaş hakkında konuşmak istemiyorum. Bu çok nahoş bir şey. Biliyorsunuz Çin ile birkaç ay önce ticaret anlaşması yaptık. Anlaşma sürecinde iki ülke ilişkileri hakkında büyük bir iyimserlik vardı. Sonra bu virüs ortaya çıktı"

YORUMLAR 24 TÜMÜ
  • murat 3 yıl önce Şikayet Et
    yahu bir insan bu kadarmı fırıldak olur.
    Cevapla
  • ahmet 3 yıl önce Şikayet Et
    doğru söylemiş, çine virüsü veren amerika zaten. çin de becekriksizliği (!) yüzünden virüsü kaçırdı.bunlar virüsün ilk çıktığı günlerde zaten söyleniyordu.
    Cevapla
  • Dobra 3 yıl önce Şikayet Et
    Siyonist efendileri çini kullanacakları için trump ın ipini çekti!
    Cevapla
  • mahir 3 yıl önce Şikayet Et
    bunak.
    Cevapla
  • ŞaH MaT 3 yıl önce Şikayet Et
    Bir ileri bir iki geri, İki ileri bir geri. Sonuç aynı yer aynı nokta
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR