Alman yayın organı Deutsche Welle Türkçe, ABD'de yaşayan Prof. Dr. Onur Başer'in, "vaka sayısının 32 milyonu bulacağına" dair asılsız iddiasına yer verdi. Ancak bu haberin, Türkiye aleyhine bir karalama kampanyasından ibaret olduğu görüldü.

DW Türkçe, Michigan Üniversitesi Sağlık Ekonomisi Uzmanı Prof. Dr. Onur Başer'in ifadelerine dayandırarak yaptığı haberde, Türkiye'nin aldığı tedbirlerin yetersiz olduğunu iddia etti.

Başer, verdiği ropörtajda Türkiye'de 32 milyon kişinin virüsten etkileneceğini söyledi.

Bunun da 150 bin ile 600 bin arasında can kaybı anlamına geldiğini öne sürdü; önlemlerin, salgının artış hızını azaltamayacağını iddia etti.

Ancak Deutsche Welle'nin bir çeşit karalama kampanyası yürüttüğü, aradan geçen sürede ortaya çıktı.

Sağlık Bakanlığının günlük yayımladığı verilerle, iddiaların çarpıtmadan öteye gitmediği görüldü.

Başer, DW Türkçe'yi suçladı

Başer, kendine yöneltilen eleştirileri reddederken, röportaja atılan manşetler için de Deutsche Welle'yi suçlayarak, "Sadece başlıkları okumak da çok vahim sonuçlar doğurabiliyor." dedi.

Onur Başer, TRT Deutsch'a yaptığı açıklamada Türkiye'nin sağlık sisteminin takdire şayan çalışmalar ortaya koyduğunu söyledi.

Yorumlar 24 Yorum Var
  • Asi 06.05.2020 19:19
    Kansız insan müsvetteleri
  • Memo 06.05.2020 14:58
    Batının sömürü sistemini ayakta tutmak için önce yalan gerekir. Bizde de CHP yardımıyla inanmak için hazır kitle yaratılıyor. Hiç boş durmazlar
  • Denizer 06.05.2020 14:42
    Prof Dr olmak hiç bir şekilde kendi ülkeni küçümseme hakkını kimseye vermez herhalde. Corona dan ölümlerin çok olmasını arzulayan bir tavır, ne bilim insanına nede Türk luge yakışır. Sahi ne oluyor size.!..
  • Osman 06.05.2020 14:31
    Bu dw neden hala yayın yapıyor anlamış değilim.
  • samet 06.05.2020 14:26
    kim bu satılık insan
Daha fazla yorum görüntüle